Nieuws

Pulse: Wikipedia-censuur en Nintendo Switch VR

Verder in deze Pulse: Twitter gaat nieuws livestreamen en SpaceX moet opnieuw lancering uitstellen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Wikipedia-censuur

Turkije blokkeert de toegang naar Wikipedia voor zijn bevolking. Het doet dat omdat het beweert dat de internet-encyclopedie kwaad sprak over het land. Turkije heeft sinds enkele jaren een wet in voege die stelt dat het toegestaan is om obscene of landsbedreigende websites te blokkeren. Op Wikipedia waren berichten verschenen die suggereerden dat Turkije samenwerkt met terroristische organisaties. Op Twitter werd al snel gezegd dat het ging om president Erdogan die zijn nieuwe macht uitprobeerde.

Uitgestelde lancering

SpaceX, de ruimtevaartorganisatie van Tesla-baas Elon Musk, moest opnieuw een raketlancering uitstellen. Minder dan een minuut voor het aftellen begon, werd alsnog besloten om de lancering af te breken. De oorzaak was een defecte sensor. De raket moest een spionagesatelliet de ruimte in schieten voor het Amerikaanse leger. Het is lang niet de eerste keer dat SpaceX een lancering moet annuleren. Vandaag, maandag, wordt een nieuwe poging ondernomen.

Nintendo Switch VR

Een gamer-hacker is erin geslaagd een VR-bril te gebruiken om zijn Nintendo Switch te pimpen. Het filmpje, samen met de instructies, vind je op Youtube. De bril is een tablet-houder die groot genoeg is om de Switch te huisvesten. Met behulp van de verborgen browser kan je dan naar Youtube gaan en VR-filmpjes bekijken. Er zijn enkele probleempjes met beeldkwaliteit (de Switch doet het zonder docking station met slechts HD), maar het werkt wel.

Twitter livestreamt nieuws

Twitter blijft verwoede pogingen ondernemen om relevant te zijn. Zijn nieuwste poging bestaat uit het livestreamen van nieuws dat afkomstig is van het Amerikaanse medium Bloomberg. De hele dag door zullen gebruikers op die manier op de hoogte worden gehouden van het dagelijkse nieuws. De livestream komt er ergens in de herfst.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business