Nieuws

Pulse: Qualcomm wil mogelijk iPhoneverkoop stoppen en Bose blijft je gewoon bespioneren

Ook in deze Pulse: de langverwachte opvolger van de klassieker Microsoft Flight Simulator komt naar Steam Early Access en Oculus sluit zijn VR-filmstudio.
In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Bose biedt optie aan om niet af te luisteren

Twee weken geleden kwam er nieuws aan het licht dat Bose via zijn Connect-app al zijn klanten bespioneert. De muziekfabrikant verzamelde namelijk gegevens over welke muziek je luisterde en het muziekvolume. Bose geeft dat toe, maar claimt dat het die gegevens niet verkoopt. Na heel wat protest voegt het nu een opt-out knop toe in de app, voor wie zijn gegevens niet meer wil delen. Standaard staat de functie nog altijd wel actief in de app.

2. Qualcomm wil mogelijk iPhoneverkoop stoppen

Qualcomm en Apple zitten in een juridisch conflict waarbij ze elkaar aanklagen. Qualcomm claimt namelijk dat Apple bewust hun processors vertraagt om Intel voorrang te geven en eist een schadevergoeding. Om extra druk op de situatie te zetten, overweegt Qualcomm om alle iPhone-toestellen te blokkeren voor verkoop in Amerika. Apple heeft sinds het juridisch conflict geen cent meer betaald aan Qualcomm, wat ook gevolgen kan hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

3. Nieuwe Microsoft Flight Simulator komt eraan

Dovetail Games (bekend van Train Simulator) heeft in 2014 de licentie van Microsoft overgenomen om een nieuwe Flight Simulator te maken. Het nieuwe spel verschijnt een dezer weken op Steam Early Access en draagt de naam Flight Sim World. Het spel is volledig op DirectX 11 ontwikkeld en is een 64bit-applicatie. Dovetail Games verwacht dat de fundering van het spel sterk genoeg is om de komende vijf tot tien jaar op verder te bouwen.https://www.youtube.com/watch?v=e1enG7KzWpc

4. Oculus sluit VR-filmstudio

Oculus gaat Story Studio sluiten, zijn eigen VR-filmstudio dat bekend is geworden van de Emmy Award-winnende film Henry. Slecht nieuwe voor de VR-wereld? Volgens Oculus niet. Ze vinden namelijk dat er genoeg filmstudio’s met VR bezig zijn dezer dagen, waardoor ze liever hen financieel willen ondersteunen in plaats van zelf iets te maken.

Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business