Pulse: Europa werkt aan dronewetgeving en OnePlus 5 komt er deze zomer aan

Ook in deze Pulse: Android Pay krijgt gezichtsherkenning, Moto Z2 Play boet in op batterij en Spotify Codes laten je makkelijker muziek delen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Europa werkt aan dronewetgeving

De Europese luchtvaartautoriteit heeft nieuwe wetgeving voorgesteld voor het gebruik van kleine drones. Die bevat onder meer de verplichting van geo-fencingtechnologie om te voorkomen dat de kleine vliegtuigjes boven verboden gebied zoals luchthavens kunnen vliegen. Daarnaast zouden piloten met een drone zwaarder dan 250 gram zichzelf moeten registreren en moeten de drones vanop afstand identificeerbaar zijn. Ten slotte ijvert Europa er ook voor om een lijst met do’s en don’ts toe te voegen in de doos. De regels voor kleine drones onder 150 kg worden momenteel op het niveau van de lidstaten bepaald. De nieuwe wetgeving moet meer uniformiteit brengen. Het finale wetsvoorstel zal eind 2017 aan de Europese Commissie worden voorgelegd.

2. OnePlus 5 komt er deze zomer aan

OnePlus zal deze zomer zijn nieuwe vlaggenschip lanceren. Dat maakte het bedrijf zelf bekend tegenover The Verge. De OnePlus 5 is de opvolger van de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Een OnePlus 4 blijft uit omdat vier een ongeluksgetal is in China. Er zijn verder nog geen details bekend over de nieuwe smartphone. Volgens de geruchten zou hij evenwel met een dubbele camera worden uitgerust, een trend die al langer aan de gang is en we ook terugvinden bij high-end telefoons van onder meer Apple, Huawei en LG. Daarnaast mogen we ons naar alle waarschijnlijkheid opnieuw verwachten aan topspecificaties aan een scherpe prijs.

3. Android Pay krijgt gezichtsherkenning

In de recentste code van de Android Pay-app zijn sporen aangetroffen die wijzen op de toevoeging van gezichtsherkenning als identificatiemiddel in de betaalapp. Zowel 9to5Google als Android Police fileerden de APK van versie 1.22 van de app en troffen een functie aan met de naam “Visual ID”. Die zou kunnen worden gebruikt voor het ontgrendelen van loyaliteitsprogramma’s, beloningen en kortingen. Het systeem zou werken op basis van bluetooth en een camera in de winkel die de klant kan herkennen. Hoewel de code in de app zit is het nog niet bekend of en wanneer de functie effectief zal worden uitgerold.

4. Moto Z2 Play boet in op batterij

Volgens VentureBeat wordt de Moto Z2 Play met een aanzienlijk kleinere batterij uitgerust dan de originele Moto Z Play. Om de smartphone een dunner profiel te geven, krimpt de batterij van 3.510 mAh naar 3.000 mAh, waardoor de autonomie daalt van 50 naar 30 uur. De Play-versies van Motorola’s smartphones staan nochtans bekend om hun enorme batterij en bijhorende uitstekende autonomie. De Z2 Play zou verder op een Snapdragon 626 draaien, bijgestaan door 4 GB RAM. Nog volgens de geruchten krijgt hij 64 GB opslag, een 12 megapixelcamera met f/1.7-lens en een 5,5 inch amoledscherm.

5. Spotify Codes laten je makkelijker muziek delen

Spotify heeft een nieuwe functie uitgerold voor zijn mobiele apps waarmee je snel liedjes, albums en playlists met anderen kan delen. De Spotify Codes zien eruit als audiogolven en werken vergelijkbaar met QR-codes. Je scant de code met je smartphonecamera, waarna het betreffende nummer, album of playlist in de Spotify-app op je telefoon begint te spelen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

pulse

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals