Nieuws

Deadline nadert voor 1,6 miljoen ongeregistreerde prepaidkaarten

Een heleboel gebruikers hebben hun prepaidkaart nog niet verbonden met hun identiteitsgegevens. Vanaf 7 juni zullen anonieme eigenaars niet meer kunnen bellen of sms'en, en sommige providers zouden deze maand al kaartjes deactiveren.

Er zijn bij ons nog 1,6 miljoen ongeregistreerde prepaidkaarten, aldus het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Eigenaars van zo’n anonieme simkaart zetten er beter haast achter, want vanaf 7 juni zullen de kaartjes niet meer werken. Daardoor zullen gebruikers niet meer kunnen bellen en sms’en totdat ze zich aanmelden.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er al twee miljoen simkaarten geregistreerd. Veel van de anonieme kaartjes zijn wel niet meer in gebruik, waardoor de maatregel minder mensen treft dan je op het eerste zicht zou denken. Daardoor zouden sommige providers al deze maand beginnen met het deactiveren van de kaartjes, maar waarschijnlijk richt het zich hierbij op de kaartjes die al een hele tijd niet meer actief zijn.

Terrorisme

[related_article id=”210154″]

Vroeger kon je zonder veel poespas een Prepaid-simkaart op de kop tikken in de winkel. Die anonimiteit is echter gegeerd door mensen met een minder wettelijke bron van inkomsten, alsook terroristen. Daarom stak de Belgische regering een stokje tussen de wielen. Ze nam die beslissing naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart.

Ben je zelf in het bezit van zo’n prepaid-kaartje, maar heb je die nog niet gekoppeld met je identiteitsgegevens? Surf dan naar deze pagina en kies jouw provider uit. Minister De Croo benadrukt dat de procedure slechts een paar minuten in beslag neemt.

belgisch instuut voor postdiensten en telecommunicatiebiptsimkaarten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen