Nieuws

Scherm Samsung Galaxy S8 is te breekbaar

Verscheidene Europese consumentenorganisaties melden dat het scherm van Samsungs nieuwste vaandeldrager breekbaarder is dan zou mogen.

De Samsung Galaxy S8 blijkt erg breekbaar te zijn. Het is de simpele conclusie van een valtest die Europese consumentenorganisaties samen uitvoeren. In vergelijking met toestellen van de concurrentie – en in vergelijking met toestellen van Samsung zelf – scoort de S8 een abominabel resultaat.

De valtest wordt uitgevoert met een speciaal ontworpen valtrommel (zie filmpje). Elke nieuwe smartphone mag plaats nemen in de trommel en wordt dan 25 rondgezwierd, gelijk aan 50 keer vallen. Als een toestel daar enigszins ongehavend uitkomt, volgt een nieuwe ronde met opnieuw 50 vallen. De meeste smartphones, waaronder de Huawei P9, Sony Xperia XZ en de iPhone 7, houden het twee rondes uit.

Opgever

Samsungs nieuwste vaandeldrager moet het evenwel telkens opgeven na amper één ronde, oftewel 50 vallen. De test werd uitgevoerd met meerdere toestellen en telkens was het resultaat hetzelfde. Dat is des te opvallender als je weet dat het vorige model, de S7, het wel twee rondes uithield.

Voor de oorzaak van de breekbaarheid wordt voornamelijk gekeken naar de dunne schermranden. Samsung probeert dit jaar immers te innoveren op esthetisch vlak en vond daartoe de ‘Infinity Display’ uit: een scherm dat eindeloos lijkt. Daardoor blijkt nu te zijn ingeboet aan stevigheid en duurzaamheid. Wie een S8 koopt, is gewaarschuwd.

mobielsamsung galaxy s8schermvaltest

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen