Pulse: Qualcomm test draadloos laden voor elektrische auto’s en OnePlus 5 zet in op betere camera

Ook in deze Pulse: AMD brengt Ryzen-processors naar laptops, Kickstarter helpt hardware-start-ups met nieuw programma en Mercedes gaat concurreren met Tesla's zonnedak.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Qualcomm test draadloos laden voor elektrische auto’s

Qualcomm heeft een test uitgevoerd met draadloos laden voor elektrische wagens. Het liet twee Renault Kangoo’s over een testtraject van 100 meter in Versailles rondrijden over een wegdek met elektrische oplaadkussens. Die konden een lading met vermogen tot 20 kilowatt overdragen naar de wagens wanneer die aan snelwegsnelheden erover reden. Met de tests wordt de haalbaarheid, veiligheid en efficiëntie van het systeem geëvalueerd.

2. OnePlus 5 zet in op betere camera

OnePlus heeft een samenwerking met DxO aangekondigd om de camera in de aankomende OnePlus 5 te verbeteren. DxO is het best bekend voor zijn benchmarktest voor smartphonecamera’s, maar ontwikkelt daarnaast ook allerlei professionele camerasoftware en de DxO One, een camera-accessoire voor de iPhone. OnePlus heeft nog geen details vrijgegeven over de aard van de samenwerking. Daarop is het wellicht wachten tot de lancering van de smartphone deze zomer.

3. AMD brengt Ryzen-processors naar laptops

AMD heeft nieuwe processors in de Ryzen-lijn aangekondigd. Zo komt er later dit jaar een mobiele “Raven Ridge” APU (die CPU en GPU op één chip combineert) voor laptops. Aan CPU-zijde is die gebaseerd op de Zen-architectuur en beschikt over vier kernen en acht threads. Daarnaast werd ook “Threadripper” voor high-end desktops (16 kernen en 32 threads) aangekondigd en een goedkopere Ryzen 3-lijn die moet concurreren met Intels Core i3-chips.

4. Kickstarter helpt hardware-start-ups met nieuw programma

Kickstarter lanceert Hardware Studio, een programma dat start-ups ondersteunt die hardware proberen lanceren via het crowdfundingplatform. Hardware Studio zal uitvinders begeleiden bij het opzetten van het fabricageproces van hun product, door hen bij te scholen en te begeleiden. Hardware-projecten op Kickstarter hebben het vaak moeilijk om te slagen, precies omwille van de uitdagingen om het product commercieel te produceren. Dit nieuwe programma moet beginnende start-ups daarin ondersteunen.

5. Mercedes gaat concurreren met Tesla’s zonnedak

Mercedes-Benz slaat de handen in elkaar met zonne-energiebedrijf Vivint om een zonne-energiesysteem met batterij te introduceren, vergelijkbaar met Tesla’s Solar Roof. Mercedes levert de thuisbatterij, een ontwerp dat gebaseerd is op de batterij die het gebruikt in zijn elektrische en hybride wagens, terwijl Vivint de zonnepanelen voorziet. Om te beginnen wordt het systeem eerst in Californië uitgerold.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business