Nieuws

Acer kondigt betaalbare 2-in-1 en gaminglaptop aan

De Taiwanese computerfabrikant wacht niet tot de Computex-beurs van dit weekend en kondigt al twee nieuwe laptops en evenveel tablets aan. De Nitro 5 richt zich vooral tot de casual gamer, terwijl de hybride Spin 1 en Iconia-tablets een groter publiek moeten aanspreken.
[related_article id=”214748″]

Acer presenteert twee nieuwe laptops: eentje voor de casual gamer, de Nitro 5, en eentje die makkelijk te vervoeren is, de Spin 1. Daarnaast kondigt het bedrijf ook twee kersverse standalone tablets aan, de Iconia Tab 10 en Iconia One 10. Het is opvallend dat de Taiwanese computerfabrikant de persberichten net voor de Computex-beurs verspreidt. Op dit jaarlijkse evenement in Taiwan introduceren allerlei technologieconcerns naar goede gewoonte een heleboel leuke hebbedingetjes.

Nitro 5

Acer rust de Nitro 5 uit met een groene of rode grafische kaart: de GeForce GTX 1050 Ti of de AMD Radeon RX550. Door deze budget gpu’s is het duidelijk dat deze computer geschikt is voor gamers die niet al te diep in de buidel willen tasten.

Als je kiest voor de gpu van AMD, dan krijgt de grafische kaart gezelschap van AMD FX-, A12 of A10-processors. Gaat je voorkeur eerder uit naar de grafische rekenkracht van Nvidia, dan voorziet Acer een Intel Core i5- of i7- processors met de Kaby Lake-architectuur. De Taiwanese fabrikant stopt tot 32 GB aan DDR4 2400 MHz-ramgeheugen in zijn machines en maximaal 512 GB aan flashgeheugen met 2 TB aan hdd-opslag. Dankzij de Coolboost-technologie kunnen gebruikers manueel de koeling omhoog schroeven bij zwaardere applicaties.

Verder voorziet de computerfabrikant een USB-C poort (3.1), een usb 3.0-poort, twee 2.0-poorten een een HDMI-aansluiting. Het IPS-scherm heeft een diameter van 15,6 inch met een maximale beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Net zoals bij de meeste gaminglaptops kiest Acer voor een ‘stoer’ harnas met rode led-verlichting.

In Augustus maakt de bescheiden krachtpatser zijn intrede in Europa voor een startprijs van 1099 euro. Welke specificatiecombinaties bij ons te koop zullen zijn maakt de fabrikant nog niet bekend.

Spin 1

Als je op zoek bent naar een superdunne en lichte hybride, dan richt je je pijlen best op de Spin 1. Voor het eerst is een laptop uit de Spin-reeks geheel uit metaal vervaardigd. Door zijn 11,6 inch-scherm en een ultradunne behuizing (14 mm) weegt het 2-in-1-toestel maar een luttele 1,25 kg. Het scherm heeft een maximale resolutie van 1920 op 1080 pixels en is net zoals de Nitro 5 gebaseerd op de IPS-technologie.

Acer stopt een Intel Pentium of Celeron-cpu in zijn computerdwerg en koppelt het aan 4 GB DDR3L-geheugen. Daarnaast heb je de keuze tussen een eMMC-opslag van oftewel 32, 64 of 128 GB. De accu moet zo’n acht uur meegaan. Daarnaast is er een USB C-poort, USB 2.0-poort, HDMI-aansluiting en MicroSD-kaartlezer voorzien.

De Spin 1 zal eveneens in augustus bij ons beschikbaar zijn voor een startprijs van 499 euro.

Iconia Tab 10 en One 10

Ten slotte kondigt Acer twee nieuwe tablets aan, waarvan het scherm van de Iconia Tab 10 voorzien is van de Quantum Dot-technologie. Dit resulteert in fijnere kleuren en een groter contrast. Daarnaast beschikt dit draagbaar scherm over vier luidsprekers. De Iconia One 10 is een pak goedkoper en beschikt over twee Micro USB-poorten, zodat je tegelijkertijd je tablet kan opladen en koppelen aan een invoerapparaat.

Beide tablets zijn voorzien van een MediaTek-processor en bevatten een 10 inch-scherm die berust is op de IPS-technologie. Meer details zullen net zoals bij de Spin 1 en Nitro 5 vrijgegeven worden op de Computex-beurs.

De Iconia One 10 kan je volgende maand al kopen voor 169 euro. Voor zijn duurdere broertje met de nieuwe schermtechnologie moet je wachten tot oktober en zal je 299 euro moeten neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business