Nieuws

11 nieuwe functies in iOS 11

Deze herfst rolt Apple iOS 11 uit. We overlopen de interessantste nieuwe functies.

Tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple heeft het bedrijf de verschillende nieuwe functies van iOS 11 uit de doeken gedaan. Ontwikkelaars kunnen een preview van iOS 11 downloaden en later deze maand lanceert Apple een bètaprogramma voor consumenten. Tijdens de herfst wordt uiteindelijk de finale versie van het besturingssysteem uitgerold. Aan welke nieuwe functies mag je je verwachten?

1. Augmented reality

Apple rolt een nieuwe platform uit voor ontwikkelaars, ARKit genaamd. Met dit platform hoopt Apple AR-ervaringen voor zijn iPhone en iPad aan te kunnen bieden. De augmented reality zou samen moeten werken met de camera, processor en bewegingssensoren van de toestellen.

2. Slimme Siri

Siri krijgt een upgrade, waardoor de digitale assistent een stukje slimmer wordt. De chatbot zal natuurlijker spreken met zowel een mannen- als vrouwenstem. Verder kan Siri Engels, Frans, Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in real-time vertalen en kan je vragen voor de digitale assistent typen.

3. iMessage

iMessage zal je berichten synchroniseren over al je Apple-toestellen heen. Wanneer je een bericht op je iPhone verwijdert, wordt datzelfde bericht eveneens op je iPad gewist. Bovendien heeft de app voortaan een nieuwe toolbar voor emoji’s en stickers. Ook is de app drawer aangepast, waardoor je eenvoudiger dingen met je vrienden kan delen.

4. Camera

Apple voegt een hoop functionaliteit toe aan zijn camera-app. Zo comprimeert de software je foto’s en video’s tot ze nog maar half zo groot zijn, zonder dat de kwaliteit ervan verslechtert. Bovendien kan je voortaan erg eenvoudig videoloops creëren.

5. Bedieningspaneel

Apple verandert het design van zijn bedieningspaneel. Het uiterlijk van de app wordt eenvoudiger en alle functies passen op één pagina. Met behulp van 3D Touch kan je details over de functies bekijken en uit meer opties kiezen.

6. Maps

Maps ondergaat eveneens een gedaanteverandering. Apple voegt snelheidsbeperkingen toe aan de app en verbetert de rijstrooknavigatie. Bovendien komen er gedetailleerde kaarten van luchthavens en winkelcentra naar Maps. Heathrow in Londen is één van de eerste luchthavens die Apple aan zijn software toevoegt.

7.  Ongestoord rijden

Nog een functie die zijn weg vindt naar iOS 11 is de ‘niet storen wanneer je rijdt’-modus. Het scherm van je iPhone wordt zwart en je iPhone verstuurt automatische antwoorden naar mensen om hen te vertellen dat je je op de baan bevindt en bijgevolg niet bereikbaar bent.

8. iPad

Enkele van de interessantste nieuwe functies komen naar je iPad. Apple heeft inspiratie gehaald bij macOS en voegt voor het eerst de klassieke toolbar toe aan iOS voor je iPad. De toolbar voorspelt welke apps je zal openen en vormt een handige plaats om snel applicaties te starten. iOS bevat verder verschillende functies die multitasken vereenvoudigen en heeft bestandensectie, waar al je documenten – inclusief deze van Onedrive en Google Drive – worden verzameld.

9. Apple Music

Apple Music lijkt voortaan erg hard op Spotify. Apple voegt aanbevelingen toe aan zijn muziekdienst en laat je een profiel aanmaken die je vrienden kunnen bekijken. Verder kan je zien welke muziek je vrienden beluisteren en krijgt Apple Music ondersteuning voor Shazam.

10. App Store

Voor de eerste keer in negen jaar geeft Apple zijn App Store een nieuw uiterlijk. De app bevat voortaan secties voor features apps en spellen, met artikels en video’s die uit de doeken doen hoe iOS-ontwikkelaars hun apps ontwerpen.

11. Klavier

Ten slotte komt er een nieuwe klaviermodus naar je iPhone die toelaat dat je met één hand typt. Een nieuw QuickType toetsenbord voor je iPad laat je bovendien toe om snel nummers en symbolen te typen.


Ontdek nog meer nieuwigheden in iOS 11:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business