Nieuws

Pulse: Ubuntu in Windows Store en Google promoot torrent-sites

Verder in deze Pulse: Snapchat-waarde keldert, Elon Musk koopt een internetdomein en LG lanceert een goedkopere 2:1-smartphone.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Ubuntu in Windows Store

Een van de populairste Linux-distributies, Ubuntu, is vanaf nu te vinden in de Windows Store. Microsoft kondigde de komst ervan een tijd geleden aan op Build 2017, de ontwikkelaarsconferentie. Wie het OS downloadt, draait het in een sandbox-omgeving, naast Windows 10. Daarnaast kan je de commandoprompt-tools apart downloaden om te gebruiken in Windows 10 zelf. Om Ubuntu te laten werken, moet je in het configuratiescherm eerst nog navigeren naar Programma’s, waar je Windows onderdelen in- of uitschakelen kiest. Scrol naar beneden en selecteer Windows-subsysteem voor Linux. In de toekomst zal je dit ook kunnen gebruiken voor de Fedora- en SUSE Linux-distributies.

LG presenteert goedkopere 2:1-smartphone

Het paradepaardje van LG voor dit jaar is de G6. Een van zijn opmerkelijkste verkooppunten is de speciale 18:9-schermverhouding. De Q6 wordt het kleine broertje daarvan, met dezelfde schermratio. Het toestel krijgt een full HD-scherm op 5,5 inch, maar krijgt geen vingerafdrukscanner mee. In de plaats moet je het doen met gezichtsherkenning. Dankzij de minimale schermranden die overkomen van de G6 krijg je op die manier een minder krachtige smartphone, zeker aangezien het toestel gaat draaien op een Snapdragon 435, maar wel eentje die er beeldig zal uitzien. Aan de achterkant krijg je helaas geen dubbele camera, maar een enkel exemplaar met 13 megapixels. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh. De Q6 vertrekt volgende maand vanuit Azië.

Snapchat-waarde keldert

Snap, het bedrijf dat Snapchat op de markt zet, heeft moeite om rond te komen. Aangezien meer en meer concurrenten als Instagram hun belangrijkste functies kopiëren, ziet het zijn gebruikersaantallen stagneren, met tegenvallende financiële resultaten tot gevolg. Daardoor zakte de waarde van de aandelen naar 16,99 dollar, dat is één cent onder de beursintroductiewaarde. Dat is slecht nieuws, aangezien dat investeerders kan doen panikeren. Vanaf 31 juli mogen zij hun aandelen weer verkopen en Snap is bang dat te veel aandeelhouders dat zullen doen, waardoor het aandeel pas echt kan instorten. Qua werking is het bedrijf nochtans kergezond, met een reële waarde van meer dan 20 miljard dollar.

Google promoot torrent-sites

Er lijkt een bug te zitten in de zoekresultaten van Google. Wie gisteren zocht naar de beste zoekresultaten in Google, kreeg prompt een lijstje met aanraders te zien van de zoekgigant, zo meldt The Verge. Dat het om een foutje ging, wordt bewezen door het ontbreken ervan vandaag: Google heeft het weer rechtgezet. De zoekmachine doet immers zijn best om torrentsites zoveel mogelijk af te schermen, aangezien ze slecht zijn voor de reputatie en advertentiebusiness van het bedrijf.

Elon Musk koopt een internetdomein

Elon Musk is vanaf heden de eigenaar van internetdomein x.com. De oprichter van Tesla en SpaceX krijgt daarmee het domein in handen dat de basis vormde van Paypal, zijn tweede start-up en het bedrijf dat de man schatrijk maakte. SpaceX is qua naam eveneens een uitloper van het domein. Paypal wil niet kwijt hoeveel Musk betaalde voor zijn oude domein, en Musk wil niet kwijt wat hij ermee van plan is.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business