Bevind je je in een ruimte met erg veel hotspots met een variërende signaalkwaliteit? Je iPhone negeert automatisch de slechtste verbindingen.

Advertentie

In de bètaversie van iOS 11 hebben iPhone-liefhebbers een nieuwe functie ontdekt. Binnenkort zal je toestel slechte wifi-verbindingen automatisch negeren en de voorkeur geven aan betere hotspots of mobiel internet. De optie is met name in winkelcentra en luchthavens erg interessant.

Eerder ontdekten aandachtige bètatesters al dat er een knop in iOS 11 was verschenen om aan te geven dat je automatisch met wifinetwerken verbonden wilt worden. Hierbij kan je kiezen dat je toestel toestemming aan je vraagt alvorens hij met een netwerk verbindt. In een winkelcentrum met veel hotspots vliegen de notificaties je om de oren.

Apple wil een einde maken aan dat probleem door automatisch de slechte verbindingen – waarmee je toch niet wilt verbinden – er uit te filteren. Je iPhone zal zich concentreren op de goede connecties en stopt zijn nutteloze pogingen om met andere netwerken te verbinden. Deze functie verbetert je wificonnectie en spaart je batterij.

Apple lijkt voor deze functie inspiratie te hebben gehaald bij grote concurrent Android. Dat besturingssysteem heeft zo’n functie al enige tijd. Zo biedt Samsung ‘Smart Network Switch’ aan, waarbij je smartphone overschakelt op mobiele data wanneer het wifisignaal te zwak is. Desondanks is het een leuke toevoeging aan het mobiele OS van Apple.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here