Nieuws

Lenovo kondigt nieuwe ‘onbreekbare’ Moto Z2 Force aan

De Motorola Moto Z2 Force wordt het nieuwe (modulaire) vlaggenschip van Lenovo. Vooral zijn robuuste scherm valt op, maar hij moet wel aan autonomie inboeten.

In een blogpost introduceert Motorola, het dochterbedrijf van Lenovo, zijn nieuwe vlaggenschip. Het topmodel krijgt de naam Moto Z2 Force en beschikt over een erg krachtig scherm. Zelfs met een lelijke val blijft het scherm ongedeerd, aldus de fabrikant. Daarnaast kondigt Lenovo ook een nieuw modulair accessoire aan, een 360-gradencamera, die je via het magneetje kan koppelen aan de achterkant. Oude Moto Mods hoef je trouwens niet weg te gooien: die zijn nog steeds compatibel.

Stevige krachtpatser

Vorige maand kondigde Lenovo de Moto Z2 Play aan, een modulaire midrange-telefoon met een prijskaartje van 449 euro. Die krijgt er nu een groter broertje bij, de Moto Z2 Force. Het vlaggenschip heeft een 5,5 inch amoledscherm met een WQHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In het harnas steekt de Snapdragon 835-chipset, die eveneens de voorkeur geniet van de Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5. Daarnaast is er 64 gb aan opslagruimte en 4 gb aan werkgeheugen aanwezig. Het toestel draait op Nougat 7.1 en Motorola belooft later dit jaar een snelle update naar Android 8.0.

[related_article id=”215804″]

Met zijn dunne behuizing van 6 mm dik lijkt de Z2 Force erg kwetsbaar, maar Motorola heeft zijn toestel uitgerust met de zogenaamde ShatterShield-techniek. Daardoor zou de telefoon haast onbreekbaar zijn volgens het Chinese concern. Lenovo lijkt sterk te geloven in de technologie want het biedt vier jaar lang garantie tegen barsten in het scherm en de cameralens aan de voorkant. Krassen worden hier wel buiten beschouwing gelaten, want door de plastic toplaag zullen die sneller voorkomen. Ook bevat het scherm geen bezels zodat het toestel minder fragiel is.

Matige batterij

Door zijn dun formaat steekt er een matige batterij van 2.730 mAh in het harnas, wat teleurstellend is in vergelijking met zijn voorganger Moto Z Force die een 3500 mAh-exemplaar had. Volgens de smartphonefabrikant kan je wel nog steeds een volledige dag door zonder hem op te laden. Met de snellaadtechniek ‘Turbopower Charging’ kunnen gebruikers het toestel razendsnel opladen. Voor deze robuuste telefoon hadden we gehoopt dat hij waterdicht of ten minste stofbestendig was, maar helaas. Wel is de Moto Z2 Force bewerkt met een waterafstotende coating.

Achteraan vind je een dubbele 12 megapixelcamera terug. De een legt monochrome beelden vast zodat je ‘pure’ zwart-witfoto’s kan nemen. Met de andere camera is het mogelijk om te focussen op objecten waarbij de achtergrond wordt vervaagd. Scherpstellen gebeurt door middel van laser-autofocus en fasedetectie. De cameramodule steekt wel uit de behuizing door het dunne frame. Vooraan bevat de Moto Z2 Force een selfiecamera die 5 megapixel-foto’s neemt. Verder is er enkel een usb c-poort aanwezig en ontbreekt dus een koptelefoonaansluiting. Dat probleem los je op met een adapter die in de doos steekt.

Moto Mods

Alle toestellen in de Z-reeks van Motorola kan je koppelen met Moto Mods: extra modules die je aan de achterkant van het toestel ‘plakt’ door middel van magneetjes. Oude modulaire accessoires zijn nog compatibel, maar Lenovo introduceert ook een nieuwe 360-gradencamera. De foto’s en video’s die gebruikers hiermee maken kan je bewerken met bewerkingssoftware die Lenovo mee op het toestel zet. Ook 4k-video’s schieten behoort tot de mogelijkheden, met driedimensionale audio.

De smartphone zal zeker in België beschikbaar zijn, maar de precieze releasedatum en adviesprijs zijn nog niet gekend. In de Verenigde Staten komt een gouden en zwarte variant op de markt op 10 augustus voor 799,99 dollar. De cameramodule kost daar 299,99 dollar.

moto z2 playmotorola

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN