Nieuws

LG V30 krijgt meest lichtsterke smartphonecamera ter wereld

Wil je een smartphone waarmee je ook in het donker mooie foto’s maakt? LG heeft een toestel klaar dat aan je verwachtingen voldoet.

LG zal de V30 pas op 31 augustus tijdens IFA bekend maken. Toch licht het bedrijf al een tipje van de sluier en verkondigt het de specificaties van het pronkstuk van de smartphone: de camera. Net als voorgaande toestellen van LG zal de smartphone twee hoofdcamera’s hebben, waarbij de tweede camera een breedhoeklens heeft. De hoofdcamera krijgt een lens van echt glas en een diafragmagetal van slechts f/1.6. Geen enkele andere smartphone heeft zo’n lichtgevoelige lens.

Innovatie

De V-reeks van LG staat bekend om zijn innovaties. Zo kreeg de V20 een tweede schermpje en een “Quad DAC” aan boord. Het tweede schermpje kan je gebruiken om snelkoppelingen naar belangrijke apps te tonen, terwijl de digitaal-analoogomzetter voor een verfijnder geluid en hogere signaal-ruisverhouding zorgt. Muziek klinkt hierdoor voller, met heldere tonen en diepere bassen.

Het oog wil uiteraard ook wat. Daarom richt LG zich dit jaar op het verbeteren van de camera van zijn toestel. LG’s camerasysteem staat al wereldwijd bekend, omdat het smartphonemerk twee hoofdcamera’s gebruikt. Standaard neem je normale beelden, maar desgewenst kan je de tweede camera inschakelen. Deze camera maakt breedhoekfoto’s.

Crystal Clear Lens

LG behoudt de twee hoofdcamera’s, maar voorziet deze van een betere cameralens. De cameralens heeft een diafragmagetal van f/1.6, wat 25 procent meer licht doorlaat in vergelijking met een f/1.8-lens. Ook voorziet LG zijn camera van een glazen lens. Smartphonecamera’s krijgen doorgaans een kunststoffen lens, die van mindere kwaliteit is. LG beweert dat de glazen lens voor minder vervorming aan de randen zorgt.

[related_article id=”217356″]

“De glazen Crystal Clear Lens heeft een uitstekend vermogen om licht te verzamelen en een betere kleurenreproductie. Hierdoor is de V30 uitermate geschikt voor fotografie en video’s,” schrijft LG. Het bedrijf schrijft er jammer genoeg niet bij of beide cameralenzen van glas zullen zijn. Het diafragmagetal geldt logischerwijze enkel voor de normale camera. Een breedhoeklens heeft immers een kleine brandpuntafstand.

Diafragmagetal

Zoals we in ons artikel over de werking van een smartphonecamera uitleggen, is het diafragmagetal de verhouding van de brandpuntafstand en apertuur van de cameralens. Een grote brandpuntafstand zorgt voor een smalle kijkhoek en een ingezoomd beeld. De apertuur geeft dan weer aan hoe groot de opening is voor de lens die licht doorlaat. Wanneer een camera een grote apertuur heeft, kan hij veel licht verzamelen, wat met name in het donker voor een duidelijke kwaliteitsverbetering zorgt.

Stel dat je een camera hebt met ene brandpuntafstand van 50 millimeter en een apertuur avn 10 millimiter, dan krijg je een diafragmagetal van f/5. Hoe kleiner het diafragmagetal, hoe ondieper de scherptediepte is. Je verkrijgt dan een beeld waarbij slechts het onderwerp op de voorgrond scherp is, wat voor artistieke resultaten kan zorgen. Ook laat een sensor met een klein diafragmagetal veel licht door, wat bij het toestel van LG het geval zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business