Nieuws

Pulse: 8ste generatie Intel-chips komt er aan en maak GIF’s in Facebook

Ook in deze Pulse: 1 op 5 aankopen online tegen 2020, Malware omzeilt antivirus via PowerPoint-exploit en Neonaziwebsite verhuist naar het dark web.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

8ste generatie Intel-chips komt er aan

Intel is klaar om zijn 8ste generatie Coffee Lake-processors te onthullen. Dat gebeurt volgende week op 21 augustus tijdens een livestream op zijn Facebook-pagina. Veel is nog niet geweten over de nieuwe generatie chips, alleen dat ze nog altijd gebruik zullen maken van de 14 nm-architectuur. De nieuwe chips zouden eind dit jaar beschikbaar moeten zijn.

Maak GIF’s in Facebook

Facebook breidt de mogelijkheden van zijn in-app camera uit zodat je voortaan ook korte GIF’jes van twee seconden kan maken en delen met je vrienden. Daarnaast kan je nu ook rechtstreeks vanuit de camera een livestream starten.

1 op 5 aankopen online tegen 2020

Met een jaarlijkse groei van 11,3 procent doen West-Europese consumenten tegen 2022 één op de vijf aankopen – boodschappen niet meegerekend – online. Dat schrijft Twinkle op basis van een voorspelling van onderzoeksbureau Forrester. De grootste groei in online bestedingen verwacht het bureau in Italië en Spanje.

Malware omzeilt antivirus via PowerPoint-exploit

Een kwetsbaarheid in Windows wordt actief misbruikt om onopgemerkt malware te verspreiden via Microsoft PowerPoint. Dat schrijft Smartbiz. De exploit werd ontdekt door Trend Micro en laat een hacker toe volledige controle over een systeem over te nemen. Microsoft rolde in april een patch uit om het lek te verhelpen.

Neonaziwebsite verhuist naar het dark web

Nadat duidelijk werd dat hij niet langer welkom was bij reguliere webhosts GoDaddy en Google, verhuisde de eigenaar van neonaziwebsite Daily Stormer zijn boeltje naar het dark web, dat alleen via het Tor-netwerk bereikbaar is. Dat maakt het veel moeilijker om de website offline te halen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business