Nieuws

Pulse: nieuwe aflevering Game of Thrones gelekt en Google slaat hooikoortsalarm

Ook in deze Pulse: Marktplaats van Facebook test integratie met eBay, AMD brengt aangepaste gpu-driver uit voor cryptomining en NotPetya-aanval kost Maersk 256 miljoen euro.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Nieuwe aflevering Game of Thrones gelekt

De aankomende zesde aflevering van Game of Thrones, die pas zondag verschijnt, is al op het internet gelekt. Een onderaannemer van HBO in Spanje plaatste de aflevering per ongeluk te vroeg online. Voor de fout werd opgemerkt en de aflevering weer offline gehaald, was het kwaad natuurlijk al geschied. Eerder werd ook al aflevering vier van dit seizoen te vroeg gelekt. Toen lag de schuld bij een distributiepartner in India. HBO kan dit soort slordigheden gerust missen. Vorige maand werd het ook nog eens slachtoffer van een hack waarbij 1,5 TB aan data werd ontfutseld. De hackers eisen losgeld van het productiehuis en lekten eerder al een script van Game of Thrones en enkele onvertoonde afleveringen van andere HBO-shows.

Google slaat hooikoortsalarm

Google krijgt een ingebouwd hooikoortsalarm. De zoekreus werkt samen met The Weather Channel om een pollenindex te integreren in de zoekresultaten. Wanneer je in de Google-app zoekt naar polleninformatie, krijg je meteen de hooikoortsverwachting in jouw buurt te zien. De app kan je bovendien alarmeren met een melding wanneer het pollenniveau in jouw buurt bijzonder hoog is. Voorlopig lijkt de nieuwe functie evenwel nog niet te zijn uitgerold bij ons.

Marktplaats van Facebook test integratie met eBay

Marketplace verruimt de blik. In de VS test de marktplaats van Facebook een integratie met eBay, waardoor het platform buiten de grenzen van peer-to-peer-verkoop treedt. Dat meldt Twinkle. Het gaat voorlopig nog om te test om te zien of gebruikers geïnteresseerd zijn in de functie. Eerder deze week raakte bekend dat de Facebook-dienst voor de verkoop van tweedehandsspulletjes ook in de Benelux wordt uitgerold.

AMD brengt aangepaste gpu-driver uit voor cryptomining

AMD heeft een nieuwe driver uitgebracht voor zijn Radeon-gpu’s die is geoptimaliseerd voor het minen van cryptocoins zoals bitcoin en ether. Het gaat om een bètadriver die niet van verdere ondersteuning zal worden voorzien. De aangepaste driver zorgt ervoor dat de hashrate bij het minen niet significant afneemt na verloop van tijd, zoals met de originele driver wel het geval is. Bovendien wordt de gpu ook minder warm tijdens het minen. Het minen van cryptocoins is momenteel zo populair, dat de verkoop van grafische kaarten flink in de lift zit. WIl je meer weten over cryptomunten en de blockchain, download dan zeker ons gratis-ebook ‘Blockchain ontketend’.

NotPetya-aanval kost Maersk 256 miljoen euro

Transportbedrijf Maersk schat de financiële impact van de recente NotPetya-cyberaanval op zo’n 171 tot 256 miljoen euro. De NotPetya-ransomware zorgde ervoor dat de containerterminals van Maersks dochterbedrijf APM dagenlang buiten werking waren. De exacte schade die het bedrijf daardoor heeft geleden, wordt pas in het volgende kwartaal duidelijk. Ook andere bedrijven werden zwaar getroffen door de malware. Onder meer FedEx gaf eerder al aan dat de cyberaanval een zichtbare impact zal hebben op de jaarresultaten.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business