Nieuws

Pulse: YouTube in nieuw jasje en Google heeft antwoord op ARKit

Ook in deze Pulse: Ethereum overschrijdt historisch kaap in anticipatie van update, Aston Martin produceert vanaf 2025 enkel nog hybride wagens en Sonos presenteert slimme luidspreker op 4 oktober

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

YouTube steekt in nieuw jasje

Na 12 jaar haalt YouTube de ‘Tube’ uit de ‘tube’ (tv). De videowebsite kreeg een nieuw design en logo. In de app zijn onder meer aanpassingen gedaan om de navigatie te vereenvoudigen, terwijl de desktopversie een dark mode heeft gekregen. Video’s moeten zich binnenkort ook beter aanpassen aan het formaat van het scherm waarop ze worden afgespeeld, en YouTube wil experimenteren met gestures (e.g. twee keer op het scherm tikken om video’s terug of verder te spoelen).

Google heeft antwoord op ARKit

Google presenteert ARCore, een SDK die augmented reality ook naar Android-smartphones zonder Tango-hardware brengt. Alle smartphones met Android 7.0 of nieuwer moeten de technologie uiteindelijk ondersteunen. De preview is voorlopig alleen voor de Pixel-telefoons en Samsung Galaxy S8 beschikbaar. ARCore is een rechtstreeks antwoord van Google op Apples ARKit dat met iOS 11 geïntroduceerd wordt. Op een nieuwe webpagina toont Google de mogelijkheden van ARCore.

Ethereum overschrijdt historisch kaap in anticipatie van update

De waarde van Ether, de munt achter het Ethereum-blockchainnetwerk, klimt boven de 300 dollar in anticipatie van een grote update. Dat schrijft Smartbiz. Op moment van schrijven is de munt 322 euro waard. . De klim is al een ruime maand gaande, en lijkt de grote Metropolis-update te anticiperen. Metropolis brengt enkele belangrijke verbeteringen met zich mee, waarvan de voornaamste de mogelijkheid voor app-ontwikkelaars om zelf te betalen voor gebruik van de blockchain, in plaats van die kost aan gebruikers te moeten overlaten.

Aston Martin produceert vanaf 2025 enkel nog hybride wagens

De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin bouwt vanaf 2025 alleen nog hybride auto’s. Dat vertelde CEO Andy Palmer aan de Financial Times. Zijn statement volgt een maand nadat het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat het de verkoop van diesel- en benzinewagens vanaf 2040 zal verbieden. Ook Frankrijk maakte al een gelijkaardige beslissing. Aston Martin kondigde eerder al aan dat het in 2019 zijn eerste volledig elektrische wagen zal lanceren.

Sonos presenteert slimme luidspreker op 4 oktober

Sonos heeft de Amerikaanse pers uitgenodigd voor een aankondiging in New York op 4 oktober. Alles wijst erop dat het bedrijf zijn eerste slimme luidspreker zal presenteren. De luidspreker moet concurreren met de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. De vraag is welke route Sonos gaat bewandelen: kiest het voor één spraakassistent, of zal het je laten kiezen tussen Siri, Google Assistant en Alexa?


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business