Nieuws

Acer kondigt twee 360 gradencamera’s aan

Het technologiebedrijf zet zijn eerste stapjes in de wereld van 360-gradencamera’s. De Holo360 richt zich op de livestreamer, terwijl de Vision360 dienstdoet als dashcam.

Acer heeft zonet op het IFA twee 360 gradencamera’s aangekondigd. De Holo360 is een all-in-one camera waarmee je in real-time je beelden kan monteren en delen, terwijl de Vision360 zich richt op autobestuurders. Beide toestellen zullen compatibel zijn met zijn eigen Virtual Reality-headset.

Holo360: smartphone lookalike

[related_article id=”214691″]

Liefhebbers van virtual reality kunnen nu al hun eigen 360-gradenbeelden opnemen met de Samsung Gear 360 of de Ricoh Theta S. Ook Acer wil vr-fanaten op hun wenken bedienen en brengt een all-in-one 360-gradencamera uit: de Holo360.

De Holo 360 ziet er uit als een compactcamera. Het ding is ongeveer even groot en heeft een display waarop je je foto’s kan bekijken. Dat er zowel voor- als achteraan een cameralens zit, verklapt dat dit toestel een 360°-camera is. Acer gaat er prat op dat de Holo 360 volledig zelfstandig functioneert. Je hebt dus geen extra smartphone nodig om het uiterste uit het gadget te halen. Dat staat in contrast met andere camera’s die pas goed en wel tot hun recht komen in combinatie met een mobiele telefoon.

Onder de motorkap steekt een Snapdragon 625-processor die, naar eigen zeggen, capabel genoeg is om 4K vr-beelden live te monteren. De camera is verder voorzien van een 3 inch-touchscreen en een LTE-verbinding om de video meteen op het schermpje te bekijken, bewerken en live te gooien op sociale netwerken zoals Facebook. De Holo360 draait op Android 7.1 en zal in het najaar bij ons te koop zijn voor een prijs van €349.

 

Vision360: hippe dashcam

De Vision360 is een soort dashcam die je op de voorruit monteert en waarmee je in de auto 360-gradenbeelden in 4K kan opnemen. In de camera steekt zowel voor- als achteraan een lens die zorgen voor een complete dekking. Bij een botsing wordt automatisch een opname gestart en de gps-coördinaten geregistreerd van de locatie van het ongeval. Deze beelden worden niet alleen op een intern opslaggeheugen, maar ook in de cloud bewaard om het bewijsmateriaal veilig te stellen. Ook kan je op afstand de camera activeren om te kijken wat er rondom de wagen gebeurt of te kijken waar je rijtuig zich bevindt. Kopzorgen waar je je auto hebt geparkeerd, zijn met de Vision360 voortaan passé.

Meer details (zoals de prijs en interne specificaties) zijn nog niet bekend van de Vision360, maar hij zou begin 2018 bij ons in de rekken liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business