Nieuws

Pulse: Palm maakt comeback en volg al het nieuws van IFA 2017

Ook in deze Pulse: Belgen surfen massaal in het buitenland, Alexa en Cortana worden vriendinnen en WhatsApp krijgt zakelijke accounts.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Palm maakt comeback

Binnenkort verschijnt weer mobiele Palm-hardware op de markt. Het merk dat onder meer bekend is van de PalmPilot PDA’s, zeg maar de voorlopers van de smartphone, maakt een comeback dankzij het Chinese TCL. Begin volgend jaar worden de eerste producten voorgesteld. Het is niet de eerste keer dat TCL een oud merk nieuw leven in blaast. De fabrikant brengt, naast Alcatel-telefoons, ook de nieuwe BlackBerry-smartphones op de markt.

Volg al het nieuws van IFA 2017

In Berlijn wordt dit weekend de Internationale Funkausstellung (IFA), de grootste beurs voor consumentenelektronica, afgetrapt. In aanloop naar de start van de beurs stellen verschillende fabrikanten deze week al hun nieuwe producten voor. Ook wij zijn dit jaar weer aanwezig in Berlijn. Al onze berichtgeving van de beurs vind je hier.


Lees al het nieuws en eerste indrukken van IFA 2017


Belgen surfen massaal in het buitenland

Nu de roamingkosten in Europa zijn afgeschaft, halen we massaal onze smartphone boven op vakantie om te surfen. Zowel Proximus als Orange deelden cijfers waaruit blijkt dat hun klanten deze zomer vier tot zes keer meer data verbruikten in het buitenland. Orange noteerde een gemiddeld roamingverbruik van 400 MB per klant per week in de EU. Ook het aantal verstuurde sms’en en buitenlandse oproepen nam bij beide operatoren significant toe.

Alexa en Cortana worden vriendinnen

De spraakassistenten van Amazon en Microsoft gaan nauwer samenwerken. Gebruikers zullen via hun Alexa-hardware kunnen vragen om met Cortana te spreken, en omgekeerd. Zo krijgen Alexa-gebruikers toegang tot de unieke functies van Cortana, zoals een diepgaande Office-integratie, en krijgen Cortana-gebruikers toegang tot het uitgebreide aanbod aan Alexa-skills.

WhatsApp krijgt zakelijke accounts

WhatsApp gaat Facebook achterna. Geverifieerde zakelijke profielen krijgen voortaan een groen vinkje dat vertrouwen moet uitstralen. Dat meldt Smartbiz. De verificatie zit momenteel in een testfase, en slechts een handvol bedrijven werken er aan mee. De nieuwe functie toont aan welke weg WhatsApp in slaat en geeft bedrijven de kans om betrouwbaarder over te komen naar de consument toe.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business