Nieuws

Asus vernieuwt laptops met nieuwste Intel-processors

Asus geeft zijn laptops een update naar de nieuwste processorgeneratie en presenteert een laptop voor gamers met indrukwekkend scherm: de ROG Chimera.

Laptops, hybrides en andere toestellen: tijdens de elektronicabeurs IFA worden we massaal bestormd met interessante nieuwe modellen. Ook Asus is van de partij en toonde de nieuwste versies van zijn reeksen ZenBook Flip, VivoBook Flip, ZenBook 3 Deluxe en ZenBook 13. Wil je niet het dunste of meest draagbare model, maar crème-de-la-crème prestaties met een 144Hz-scherm tijdens het gamen, dan zal de nieuwe ROG Chimera van Asus je aanspreken. Wanneer deze toestellen bij ons uitkomen, is nog niet duidelijk.

ZenBook Flip

De ZenBook Flip-serie krijgt een update en wordt nu geleverd met de Kaby Lake-quadcores van Intel. De Zenbook Flip 14 bevat een Core i7-cpu, maximaal 16 GB aan werkgeheugen en een geïntegreerde MX150-videokaart van Nvidia. Je kan er zo’n 13 uur mee door vooraleer je hem aan het stopcontact moet hangen. Voor 799 euro kan je de goedkoopste variant op de kop tikken.

Wil je een iets groter scherm (15,6 inch in plaats van 14 inch), dan voorziet acer een nieuwe ZenBook Flip 15 met optioneel 4K-scherm. Asus beweert dat hij door zijn Kaby Lake-cpu wel 40 procent sneller is dan zijn voorganger. Ook gamers en grafici kunnen smullen van deze hybride dankzij zijn krachtige interne gpu (GTX 1050). Prijzen starten vanaf 899 euro.

Wil je een hybride zonder de volle pot te betalen, dan is de nieuwe VivoBook Flip 14 interessant. Ook deze laptop krijgt een cpu-update en gaat voor minimaal 399 euro de deur uit.

ZenBook 3 Deluxe en ZenBook 13

Over deze laptops valt er weinig te vertellen: ze krijgen ook een Kaby Lake-update, maar verder verandert er weinig. De Zenbook 3 Deluxe heeft nog steeds een 14 inch-scherm met flinterdunne bezels, en komt met maximaal 16 GB aan ramgeheugen en 1 TB aan ssd-opslag.

Ook de ZenBook 13 is min of meer gelijk gebleven, met een Nvidia GeForce MX150-gpu en een 4K-display. Naar prijs en verschijningsdatum is het momenteel nog gissen: Asus hield de lippen stijf.

ROG Chimera

Een waar paradepaardje voor gamers wordt de ROG Chimera-laptop, die vooral opvalt door zijn ips-paneel met een verversingssnelheid van 144 Hz, responstijd van 7 ms en G-Sync-ondersteuning. Onder de motorkap vinden we de Intel Core i7-7820HK terug, die standaard tot 4,3 GHz kan overklokt worden volgens Asus. De grafische kracht wordt aangedreven door de GeForce GTX 1080. Meer informatie, zoals prijs en verschijningsdatum, gaf Asus wederom nog niet prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business