Nieuws

LG onthult V30 met Floating Bar en OLED-scherm

LG gebruikt voor het eerst een OLED-scherm op één van zijn smartphones en vervangt een tweede scherm door een Floating Bar.

LG onthult tijdens IFA 2017 zijn nieuwe vlaggenschip in de V-serie – de V30 – aan. Het toestel bouwt verder op de basis van de reeks, maar met enkele leuke veranderingen. Zo houdt LG vast aan de 18:9-schermverhouding en voegt het een OLED-scherm aan het geheel toe. Ook behoudt de fabrikant de dubbele camera, maar maakt het de hoofdlens een stuk lichtsterker.

Scherm

Het scherm van de V30 is 6 inch groot en heeft de 18:9-schermverhouding die LG met de G6 introduceerde. Ondanks het feit dat het bedrijf de enige tv-fabrikant is die OLED-toestellen aanbiedt, hadden zijn smartphones vooralsnog een LCD-scherm. De V30 brengt hier eindelijk verandering in. Het OLED-scherm van het toestel buigt rond de rand en heeft een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels (QHD+). Zowel aan de voor- als achterkant heeft de LG V30 Gorilla Glass 5.

[related_article id=”217476″]

Camera

Net als bij voorgaande toestellen van LG heeft de V30 een dubbele camera. De hoofdcamera gebruik je voor klassieke foto’s, terwijl de tweede lens breedhoekbeelden maakt. LG verbetert deze beproefde combinatie door de hoofdcamera een diafragma van f/1.6 te geven. Hiermee heeft de LG V30 de lichtsterkste camera van alle smartphones op de markt. Bovendien hebben beide camera’s een Crystal Clear-lens. Deze glazen lens zorgt ervoor dat je heldere en kleurrijke beelden maakt.

Ook op de audio van zijn toestel zet LG zwaar in. De smartphone heeft een Hi-Fi Quad DAC (digital to analog converter) en gebruikt autotuning van B&O Play. Bovendien krijg je bij de aankoop van een V30 een headset van B&O Play om volgens LG ‘de audio-ervaring compleet te maken’.

Extra’s

De V-reeks van LG staat voornamelijk bekend om zijn tweede schermpje dat je kan gebruiken om snel apps te openen of je toestel te personaliseren. LG keert deze technologie de rug toe, al zal je nog steeds gebruik kunnen maken van shortcuts. De LG V30 heeft immers een zogenaamde Floating Bar. Deze Bar open je door op een icoontje te tikken, kan je vullen met shortcuts naar je favoriete apps en plaats je waar je wilt op het scherm. Doordat de V30 een always-on-scherm heeft, kan je de Floating Bar bovendien ook raadplegen wanneer je toestel is vergrendeld.

Verder is de smartphone van LG water) en stofdicht (IP68) en ondersteunt het toestel Quick Charge 3.0. Hierdoor kan je de batterij voor 50 procent opladen in een half uur. Om je toestel op te laden, hoef je bovendien geen kabel in te pluggen; de V30 ondersteunt draadloos opladen.

Snapdragon

De LG V30 bevat een Qualcomm Snapdragon 835, waardoor het toestel compatibel is met Google Daydream. Deze SoC wordt bijgestaan door 4 GB RAM en 64 of 128 GB opslagruimte. Het toestel wordt geleverd met Android Nougat en heeft uiteenlopende ontgrendelmogelijkheden. Zo ondersteunt de V30 gezichtsherkenning, spraakherkenning, vingerafdrukherkenning en Knock Code.

De LG V30 is vanaf 21 september verkrijgbaar in Zuid-Korea en vanaf Q4 in België in vier verschillende kleuren. De prijs van het toestel is voorlopig nog niet bekend.

ifa 2017lgLG V30mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals