Nieuws

Sandisk presenteert microSD met gigantisch veel opslag

Elk jaar wordt de grens van compacte dataopslag verlegd, en dit jaar gaat Sandisk een stapje verder met 400 GB in het piepkleine microSD-formaat.

Sandisk heeft op technologiebeurs IFA ’s werelds grootste microSD-kaart getoond op vlak van capaciteit. Binnenkort mogen we maar liefst 400 GB in de winkelrekken verwelkomen, goed voor 40 uur aan full hd-filmpjes.

Groter betekent daarom niet sneller. De nieuwe microSD-kaart krijgt een A1 App Performance Class-certificaat, wat garandeert dat het zonder problemen apps kan opstarten vanaf de externe opslag. Sandisk claimt dat het tot 1.200 foto’s per minuut kan kopiëren, zonder dat ze specifiëren hoe groot die foto’s zijn.

Wie direct 4K-filmpjes wil maken en rechtstreeks op de microSD-kaart wil wegschrijven, komt bedrogen uit. A1 betekent namelijk dat een lees- en schrijfsnelheid van 10 MB/s gegarandeerd wordt, wat voor 4K niet genoeg is om rechtstreeks weg te schrijven al filmend.

Elke A1 of A2 microSD-kaart garandeert dat Android Adoptable Storage Device correct werkt. Deze techniek vergroot het intern geheugen van elke Android-smartphone, zonder dat je de microSD-kaart als aparte opslag moet behandelen. Deze techniek wordt enkel door Android 6.0 en 7.0 ondersteund, maar niet elke fabrikant ontgrendelt deze mogelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business