Ook in deze Pulse: iPhone 8 zou geen Touch ID krijgen, IBM Watson wordt laborant bij MIT en chatbot Albert Heijn komt naar Facebook Messenger.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Samsung gaat hackers betalen

Samsung heeft een ‘bug bounty’-programma opgestart waarbij het tot 200.000 dollar uitbetaalt aan iedereen die kwetsbaarheden in zijn producten kan ontdekken. Het gaat meer bepaald om eventuele lekken in 38 mobiele toestellen die op dit moment nog door de Zuid-Koreaanse fabrikant worden ondersteund. Ook wie een gat in diensten als Bixby en Samsung Pay ontdekt, kan op een beloning rekenen. Het bedrag dat Samsung betaalt, begint vanaf 200 dollar en hangt af van hoe ernstig de bug is. De lancering van het programma volgt na een eerste piloottest in januari 2016.

Facebook haalt inspiratie bij Tinder

Nu Snapchat is leeggeplukt, is Tinder het volgende slachtoffer van Facebooks onstilbare honger naar nieuwe functies. Motherboard ontdekte dat het sociale netwerk momenteel een optie test om je te doen afspreken met Facebook-contacten. De nieuwe feature schotelt je een lijst van vrienden voor waar je misschien mee wil afspreken. Pas als je allebei ja zegt, wordt je in contact gebracht met elkaar. Dat doet wel erg sterk denken aan de werking van Tinder, al lijkt Facebooks opzet breder te gaan dan alleen romantische dates. De functie wordt momenteel getest in Toronto en Nieuw-Zeeland. Het is niet duidelijk of en wanneer het breder wordt uigerold.

iPhone 8 zou geen Touch ID krijgen

De geruchten doen al langer de ronde, maar worden steeds concreter: de iPhone 8 zou geen Touch ID krijgen. De Wall Street Journal meldt dat Apples nieuwe smartphone de vingerafdruksensor achterwege laat. Productieproblemen zouden aan de oorzaak liggen. Apple is er naar verluidt niet in geslaagd om Touch ID in het nieuwe scherm, dat de hele voorkant van het toestel beslaat, te verwerken. Samsung had gelijkaardige problemen met de Galaxy S8 en Note 8, en besloot om de vingerafdruksensor naar de achterkant te verplaatsen. Apple lijkt dat compromis niet te willen maken.

IBM Watson wordt laborant bij MIT

MIT en IBM richten samen een labo op voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Dat meldt Smartbiz. De samenwerking heeft als doel nieuwe AI-algoritmes te ontwikkelen maar ook om nieuwe hardware te bouwen speciaal met artificiële intelligentie in het achterhoofd. BM engageert zich om de komende tien jaar 240 miljoen euro te investeren in het labo, terwijl MIT zijn ‘Brain and Cognitve Sciences’-departement voor het lab engageert. De kennis moet vervolgens ten dienste komen van de professionele wereld, al willen de twee partners niet uit het oog verliezen wat de potentiele impact van AI op de maatschappij kan zijn.

Chatbot Albert Heijn komt naar Facebook Messenger

De chatbot van Albert Heijn, Allerhande, maakt zijn intrede in Facebook Messenger. Dat schrijft Twinkle. De bot vraagt naar welk type recept je op zoek bent en geeft je uiteindelijk drie recepten. Allerhande gaf al advies via de magazines, website en app van Albert Heijn. Ook kan je de chatbot op WhatsApp terugvinden, en nu dus via Facebook Messenger.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:


Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Note 8 review: duur pennetje

Vorig jaar mocht Samsung met een knaller afsluiten, letterlijk. Dit jaar krijgt de Note een nieuwe kans om zich te bewijzen. Het resultaat is indrukwekkend, maar niet feilloos.

5 populaire apps die je beter verwijdert van je smartphone

Sommige van de populairste apps vertragen je smartphone en schenden je privacy. Hoog tijd om je van deze apps te ontdoen.

Huawei steekt Apple voorbij in verkoop smartphones

De Chinese smartphonemaker kan zich momenteel 's werelds tweede grootste smartphonefabrikant noemen, maar voor hoe lang?