Nieuws

Nieuwe Google-hardware gelekt: Pixels, Home Mini en Daydream View

Er blijven nog weinig verrassingen voor Googles hardware-event begin volgende maand: alle nieuwe producten zijn op voorhand gelekt.

Google plant op 4 oktober een hardware-event in San Francisco. Het was al bekend dat de nieuwe Pixel 2 en Pixel 2 XL dan zal worden gelanceerd, maar er werden ook andere nieuwe productaankondigingen verwacht. Die verwachtingen lijken nu ingelost: dankzij Droid-Life liggen alle verrassingen van Google nu al op straat. Naast de nieuwe Pixel-smartphones, plant het bedrijf uit Mountain View ook de lancering van een Pixelbook, Google Home Mini en Daydream View.

Dankzij deze gelekte informatie krijgen we al een goed zicht op hoe de nieuwe hardware er zal uitzien. Voor een bevestiging van alle technische details blijft het voorlopig wachten tot 4 oktober.

Pixel 2 en Pixel 2 XL

Over de Pixel 2 (foto boven dit artikel) en Pixel 2 XL is al het meeste inkt gevloeid. De Pixel 2 wordt gemaakt door HTC, dat ook de originele Pixel mocht produceren, en komt volgens Droid-Life in drie verschillende kleuren: ‘Kinda Blue’, ‘Just Black’ en ‘Clearly White’. De telefoon komt met 64 GB of 128 GB. Daar staat respectievelijk een adviesprijs van 649 dollar of 749 dollar tegenover.

De Pixel 2 XL wordt dan weer door LG Gemaakt, dat in het verleden al enkele Nexus-toestellen bouwde. De grotere broer van de Pixel 2 verschijnt volgens Droid-Life in twee kleuren: ‘Just black’ of ‘Black & White’. Ook hier zal zowel een versie met 64 GB als 128 GB beschikbaar zijn. De prijskaartjes die daaraan vasthangen bedragen 849 dollar en 949 dollar.

Beeld: Droid-Life

Pixelbook

Het gerucht deed al een tijdje de ronde dat Google een nieuwe Chromebook Pixel op de markt zou brengen. Ook die voorspelling is nu bevestigd: volgens Droid-Life mogen we binnenkort de Google Pixelbook verwelkomen. De Pixelbook komt in een zilveren uitvoering met een 128 GB, 256 GB of 512 GB SSD. Goedkoop wordt hij niet: de adviesprijzen bedragen respectievelijk 1.199 dollar, 1.399 dollar en 1.749 dollar. In tegenstelling tot de vorige Chromebook Pixel, kan je de Pixelbook deze keer ook tot tablet vouwen en introduceert Google een bijhorende stylus. Die drukgevoelige Pixelbook Pen kost je nog eens 99 dollar extra.

Beeld: Droid-Life

Google Home Mini

Google gaat Amazon achterna en lanceert een kleinere versie van zijn Google Home, net zoals de Amazon Echo en Echo Dot. De Google Home Mini komt volgens Droid-Life in drie uitvoeringen: ‘Chalk’, ‘Charcoal’ en ‘Coral’. De kleine luidspreker moet via een kabel op het stroomnet worden aangesloten en geeft je voor 49 dollar toegang tot de Google Assistant.

Beeld: Droid-Life

Daydream View

Ten slotte werd ook een nieuwe Daydream VR-headset door Droid-Life gelekt. De nieuwe Daydream View komt in drie kleuren, vergelijkbaar met de Home Mini: ‘Charcoal’, ‘Fog’ en ‘Coral’. De nieuwe uitvoering lijkt iets robuuster dan de vorige generatie. Een controller is opnieuw van de partij. Veel meer is er nog niet bekend, alleen dat de headset 99 dollar zal kosten. Dat is een prijsstijging van 20 dollar, wat doet vermoeden dat er onder de motorkap één en ander verbeterd is.

Beeld: Droid-Life

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business