Nieuws

iOS 11 trekt je batterij leeg: wacht nog even met updaten

Sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem regent het klachten, want naast een heleboel snufjes is er ook één valkuil: iOS 11 blijkt een battery killer te zijn.

Volgens vele iPhone- en iPad-gebruikers gaat iOS 11 heel verspilzuchtig om met je batterij. Mobiele beveiligingsfirma Wandera testte of er iets van waar is, en inderdaad, het nieuwe mobiele besturingssysteem legt je batterij maar liefst twee keer zo snel droog als zijn voorganger. Misschien nog even wachten met updaten?

Wandera nam de proef of de som en keek hoe snel de batterijen van 50.000 iPhones en iPads van 100 naar 0 procent daalden, bij middelmatig tot zwaar gebruik. Met iOS 10 duurde dit gemiddeld zo’n 240 minuten, terwijl iOS 11-gebruikers binnen 96 minuten al met een panne zaten: een daling van maar liefst 60 procent.

[related_article id=”218714″]

Gelukkig is wel niet iedereen getroffen door het batterijprobleem. Sommige gebruikers hebben er weinig tot geen last van, dus waarschijnlijk hangt het sterk af hoe je met je toestel omgaat. Ook is het nog gissen naar de oorzaak van het probleem: zo zouden apps mogelijk op de achtergrond voortdurend verversen, maar ook de animoji kunnen de boosdoener zijn. Aan FaceID – een beruchte batterijverslinder – zal het niet liggen, want deze battery drainer zal enkel op de iPhone X aanwezig zijn.

Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten. Of het gaat om een foutje of een duivels plan om zijn nieuwe iPhones te promoten, is vooralsnog niet duidelijk. Aangezien de nieuwe iPhones nog niet in de winkel liggen, kon Wandera nog niet testen of het probleem eveneens optreedt op de nieuwe toestellen.

Wat nu?

Bij elk besturingssysteem wachten vele gebruikers af tot de eerste bugs eruit zijn om een update door te voeren. Naast batterijduur botste Wandera bovendien nog op andere hindernissen bij iOS 11, zoals verlies aan snelheid en problemen met bluetooth en wifi.

Als je autonomie hoog in het vaandel draagt, raden we alvast sterk aan om even af te wachten met de update tot de eerste kinderziektes eruit zijn. Wel raadt Wandera ten stelligste af om te downgraden naar 10.3.3. Wil je geen powerbank aanschaffen, dan kan je in de tussentijd de batterijspaarmodus activeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business