Nieuws

Samsung verdient meer aan iPhone X dan eigen Galaxy S8

Volgens een marktonderzoeksbureau zal het Zuid-Koreaanse concern meer verdienen aan het vlaggenschip van Apple dan aan zijn eigen Samsung Galaxy S8.

De iPhone X zal een pak succesvoller worden dan de Galaxy S8 van Samsung, zo blijkt uit een marktonderzoek van Counterpoint Research. Toch zal het Zuid-Koreaanse concern daar geen traan voor laten, want daar verdienen ze veel geld mee. Zelfs meer dan aan hun eigen flagship, zo schrijft The Wall Street Journal. De technologiereus voorziet namelijk de OLED-schermen en chips voor de premiumtelefoon.

Hoe steekt de vork in de steel? Het bureau verwacht dat Apple ongeveer 130 miljoen stuks van de iPhone X zal verkopen. Voor de schermen en chips ontvangt Samsung ongeveer 99 euro per toestel. Dit betekent concreet dat de Zuid-Koreanen ongeveer 12,1 miljard euro mogen op hun bankrekening schrijven, als de verwachtingen van Counterpoint Research kloppen.

[related_article id=”212138″]

Van de Galaxy S8 gaan er amper 50 miljoen exemplaren over de toonbank volgens het onderzoek, goed voor zo’n 8,6 miljard euro. Concreet betekent dit dat Samsung 3,5 miljard euro meer zal verdienen aan het luxemodel van Apple dan aan zijn eigen flagship.

Korte duur

Het monsterverbond is maar van korte duur. Tot 2019 moet Apple, volgens Bloomberg, noodgedwongen bij zijn grote concurrent aankloppen voor OLED-schermen. Vanaf dan wil het overstappen naar een samenwerking met LG, maar voorlopig kan dat concern de grote vraag naar schermen nog niet aan. Om een idee te geven: in februari bestelde Apple 160 miljoen OLED-schermen bij Samsung.

Bovendien verdienen de Zuid-Koreanen nog altijd meer per toestel aan de Samsung Galaxy S8. Voor hun eigen flagship houden ze 181 euro per toestel over, ten opzichte van de 99 euro die ze opstrijken bij de iPhone X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business