Telenet lijkt een nieuwe optie voor te bereiden waarmee klanten voor een meerprijs hun internetsnelheid kunnen verdubbelen.

Advertentie

Telenet zou werken aan een optie voor Whoppa-, Wigo-, en Internet Fiber 200-klanten om hun internetsnelheid te verdubbelen van 200 naar 400 Mbps.

Het nieuws werd eerst naar buiten gebracht door telecommakelaar Astel, dat zich naar eigen zeggen baseert op communicatie van Telenet zelf, gericht aan verdelers. De SpeedBoost-optie zou 15 euro per maand kosten en is gericht op klanten met een Whoppa-, Wigo- of Internet Fiber 200-abonnement. Zij kunnen daarmee hun download- en uploadsnelheid verdubbelen van respectievelijk 200 en 20 Mbps naar 400 en 40 Mbps.

[related_article id=”216219″]

Het aanbod zal volgens Astel beschikbaar zijn in heel Vlaanderen en zeven deelgemeenten van Brussel: Etterbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem en Vorst. Om van de hogere snelheden te kunnen profiteren, hebben klanten wel een nieuwe (witte) EuroDocsis 3.0-modem nodig.

Het is momenteel niet duidelijk wanneer het aanbod van start zou gaan. Telenet weigerde het nieuws te bevestigen tegenover onze redactie en noemde het bericht “prematuur”. De operator liet wel weten dat het voortdurend onderzoekt hoe het zijn diensten kan verbeteren en hogere internetsnelheden aanbieden.

Update 03/10/2017, 21:50Tweakers ontdekte in de broncode van de Telenet-website verwijzingen naar ‘Speedboost 400’ en ‘SpeedBoost 500 Business’, wat het bericht van Astel meer kracht bij zet. 


21 REACTIES

 1. Bij elke prijswijzigingen zeiden ze dat dit is om het internet van de klanten sneller te maken. Om hiervoor extra aan te rekenen zou dit een slag zijn in hun gezicht.

 2. Als dat waar is, dan heb ik daar maar 1 woord voor: SCHANDALIG.
  Wij lijken wel melkkoeien. Waar is de tijd dat men ons 1 Gbps beloofde….
  Het is dringend tijd dat er meer concurrentie komt!

 3. Net een mail gehad van Telenet. Mijn perfect werkende digibox van 2011 gaan ze door een software-upgrade ongeschikt maken voor hun betaalkanalen. Om hun betaalkanalen na 2 december nog te kunnen bekijken moet ik…. betalen. Dus betalen om te betalen. En als ik dat niet doe mag ik een nieuwe huren aan een spotprijs van 4,5euro per maand. En als je op hun website kijkt betaal je normaal daar 3,5 euro voor. Hun spotprijs is dan nog oplichting ook. Ongelofelijk.

 4. Voor +15 euro per maand 400 Mb ipv 200 Mb. Vraag me af waarom er dan zoveel verschillen zitten op de Telenet Schoolnet+ 240/30 (€70) en de 240/40 (€98)? En dat is dan voor een school nog met korting.

  Nog een gerucht, maar beetje belachelijk dat ze dit eerst naar consumenten gaan brengen. Voor een gezin met 4 is 400 Mb download serieuze overkill (200Mb in feite ook al), maar een school met 1000 leerlingen kan dat wel gebruiken.

 5. prijsstijgingen bij zowel proximus als telenet, terwijl Europa hun elk jaar op het matje roept en boetes oplegt voor te hoge kosten, dit zootje ruikt verdacht! Misschien is het tijd dat Test-Aankoop beide providers voor het Europees gerecht sleept voor het doorrekenen van boetes aan hun klanten.

 6. uiteindelijk moet de gewone klant ook opdraaien voor alle gratis abbo’s die Decroo & consoorten privé mogen ontvangen …

 7. Als Telenet nu eens zou beginnen met zijn klanten te leveren waar ze nu al voor betalen dan zou dat een heel goede zaak zijn. Heb een abonnement van 100 Mbps maar bij metingen haal ik dit nooit. Als ik 50 haal mag ik al heel blij zijn

 8. Net zoals velen hier: Ik betaal voor 200 Mbps. In de realiteit en in het gunstigste geval meet ik bekabeld aan de modem 87 Mbps en dit ‘s nachts bij geen enkel toestel aangeschakeld. Dus nu zou ik waarschijnlijk moeten bijbetalen om het te verdubbelen: realiteit 174 Mbps…. dan haal ik nog altijd het beloofde niet waarvoor ik nu betaal

  • Als je bekabeld maar 87 Mbps haalt en je hebt een 200 Mbps-abo zou ik toch de klantendienst eenc contacteren. Dan is er wel degelijk iets mis….

   • Ik denk meer dat je verbinding op uw computer op 100Mb/s staat. Waarschijnlijk dat de switch die achter je modem is maar 100Mb/s aankan. Ik zou uw computer rechtstreeks op de modem aanhangen zonder switch om dit uit te testen. Ofwel is je computer zo oud dat je geen Gigabit netwerk kaart heeft. Of uw kabel tussen uw computer en uw modem is geen CAT 5E (minimum standaard die gigabit aankan)

 9. Tja, straks moeten ze die glasvezelkabel beginnen afkoelen met watercirculatie want met zulke snelheden zal die plastiek rond die kabel zeker en vast smelten… Dus weer 10 euro erbij voor ons abo…! ☺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here