Bitcoin
Bron: www.sdtimes.com

Voor het eerst is de koers van bitcoin tot boven de 6.000 euro gestegen. De klim van de koers lijkt niet te stuiten, ondanks tegenkanting van steeds meer vooral Aziatische landen.

Voor één bitcoin betaal je op dit moment meer dan 6.000 euro. De koers is daarmee meer dan verdubbeld tegenover enkele maanden geleden. In juni van dit jaar brak bitcoin pas de historische barrière van 3.000 dollar (toen ongeveer 2.500 euro). Ondanks tegenkanting van onder andere Vietnam, Indonesië en China blijft de waarde van de digitale cryptomunt onverwijld stijgen, al is de klim die de laatste weken plaatsvindt buitenproportioneel. Op 29 oktober lag de waarde van bitcoin nog 1.000 euro lager op 5.000 euro en een maand geleden stond de koers op ongeveer 3.500 euro.

De koersstijging is des te opvallender omdat ze niet gevolgd wordt door andere blockchain-tokens. Ethereum vertoonde lang een waardegrafiek die vrijwel identiek was aan die van bitcoin, al was een Ether doorgaans tien keer minder waard dan die bitcoin.  Momenteel beleeft Ethereum echter een flinke dip. De discrepantie tussen de evolutie van de koers van beide blockchain-tokens was nog nooit zo groot.

Naar een verklaring is het gissen. Bitcoin is natuurlijk erg populair bij speculanten, en vertoont alle kenmerken van een zeepbel. Of die nu plots op springen gaat, is twijfelachtig. Vermoedelijk staat een koerscorrectie wel voor de deur, maar de kans dat de stijgende trend nog even doorgezet wordt, is groot.

De daling van Ethereum, dat in tegenstelling tot bitcoin geen munt is, is minstens even mysterieus. De koers van die munt heeft immers een geschiedenis van positieve reacties op updates en nieuws van de bedenker er van, Vitalik Buterin. Die oprichter deed vandaag zijn toekomstvisie voor het netwerk uit de doeken, en daarin stond schaalbaarheid voor ontwikkelaars centraal. De vooropgestelde roadmap lijkt een toekomst voor het netwerk voor het komende decennium te ambiëren, maar daar reageerden speculanten dus niet positief op.

 

Bitcoin en Ethereum: wat is het verschil?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here