Nieuws

Pokémon Go-maker ontwikkelt Harry Potter-spel

Ontwikkelaar Niantic werkt aan een nieuwe augmented reality-game. Die tovert de wereld niet om in een Pokémon-wereld, maar in Zweinstein.

Kan Niantic het succes van Pokémon Go een tweede keer evenaren (of overtreffen)? Vorig jaar zette de ontwikkelaar de wereld op zijn kop met het razend populaire Pokémon Go. Met een Harry Potter-spel wil het dat kunstje nog eens overdoen, zo meldt techsite TechCrunch. De nieuwe game zou Harry Potter: Wizards Unite heten en zal net als zijn voorganger gebruikmaken van augmented reality, waarbij op je telefoon digitale objecten in de echte wereld geprojecteerd worden.

Toverspreuken leren

Geruchten over een dergelijke game doen al langer de ronde, maar tot nog toe sprak Niantic alle berichten tegen. Voor het nieuwe AR-spel gaat Niantic in zee met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochterstudio Portkey Games. Veel details zijn er nog niet bekend, maar het spel zou sterk lijken op Ingress, een ander AR-spel van de producent. Spelers zullen op zoek moeten gaan naar toverspreuken en zullen personages uit de serie (of boeken) ontmoeten. Verschillende bekende figuren uit de Harry Potter-saga komen terug, maar welke dat zijn is nog niet bekend. Niantic zou zijn databank van Ingress en Pokémon Go gebruiken om ankerpunten in de spelwereld vast te leggen.

[related_article id=”188639″]

Niantic heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws, maar volgens de site is de game officieel in ontwikkeling. In 2018 moet Harry Potter: Wizards Unite in de mobiele winkels te downloaden zijn.

Na de megahysterie rond Pokémon Go is de hype ondertussen gaan liggen. De piek van 45 miljoen gebruikers ligt achter ons, maar nog steeds kan het AR-spel miljoenen zieltjes wereldwijd winnen. Anderhalf jaar na de lancering van het Pokémon-spel werkt Niantic Labs nu aan een opvolger van zijn kraker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business