LG heeft eindelijk de Belgische prijs en beschikbaarheid van de V30 bekendgemaakt. WIe geduldig heeft gewacht, wordt binnenkort beloond.

LG heeft de verschijningsdatum van de V30 in onze contreien onthuld. De smartphone ligt vanaf begin december in de Belgische rekken en krijgt een adviesprijs van 899 euro.

De LG V30 werd al eind augustus aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Kort daarna ging hij in verkoop in thuisland Zuid-Korea. Over een lanceringsdatum bij ons bleef het bijzonder lang stil. Een cruciale fout, zo meent collega Cédric: ondertussen zijn ook de Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus en X, en Huawei Mate 10 Pro onthuld (en beschikbaar).

Wie toch geduldig heeft gewacht op de V30, wordt vanaf begin volgende maand beloond. Voor de eerste keer voorziet LG zijn vlaggenschipsmartphone van een oledscherm. Volledig volgens de trend van 2017 heeft het 6 inch display bovendien een 18:9-schermverhouding en worden bezels tot een minimum beperkt.

[related_article id=”218160″]

Onder de motorkap zit alles wat je vandaag van een topsmartphone mag verwachten: Snapdragon 835, 4 GB RAM en 64 GB opslagcapaciteit. Hij ondersteunt vingerafdruk-, gezichts- en spraakherkenning om de telefoon te ontgrendelen, naast LG’s eigen Knock Code. De smartphone draait wel nog op Android 7.1.2 Nougat in plaats van het nieuwe Android 8.0 Oreo.

Net als bij de LG G6 heeft de V30 een dubbele camera. De hoofdcamera gebruik je voor klassieke foto’s, terwijl de tweede lens breedhoekbeelden maakt. LG verbetert deze beproefde combinatie door de hoofdcamera een diafragma van f/1.6 te geven. Ook de Quad DAC van de V20 tekent opnieuw present voor een betere audiobeleving.

De V-reeks werd tot nu toe gekenmerkt door het tweede schermpje. LG doet daar met de V30 afstand van en vervangt het door de Floating Bar: een zwevende balk met snelkoppelingen die je eender waar op het scherm kan plaatsen en ook toegankelijk is wanneer de telefoon vergrendeld is.

Verder is de smartphone van LG water- en stofdicht (IP68) en ondersteunt het toestel Quick Charge 3.0. Hierdoor kan je de batterij voor 50 procent opladen in een half uur. Om je toestel op te laden, hoef je bovendien geen kabel aan te sluiten: de V30 ondersteunt draadloos opladen.