Nieuws

Microsoft sluit gratis Office-viewers af

Microsoft verwijst de viewers voor Word, Excel en PowerPoint naar de prullenbak. Gebruikers hebben gelukkig een paar alternatieven die even gratis zijn.

Microsoft haalt deze maand nog de gratis viewer voor Word-documenten offline. Het programma zal niet meer te downloaden zijn via de website, en er komen ook geen veiligheidsupdates meer. Eind april 2018 volgen de viewers voor Excel en PowerPoint. De programma’s maken het mogelijk om Office-bestanden te bekijken als je geen Office-programma’s op je computer hebt staan. Microsoft verwijst gebruikers door naar de mobiele apps van Office.

Dat de Word-viewer op pensioen werd gestuurd, liet Microsoft een jaar geleden al weten.  Vorige week voegde het daar de programma’s voor Excel en PowerPoint aan toe, samen met het Office Compatibility Pack dat ervoor zorgde dat de viewers ook bestanden van de recente versie van Office konden openen. Als alternatief schuift het bedrijf de mobiele apps van Word, Excel en PowerPoint naar voor. In tegenstelling tot wat hun naam impliceert, kan je die ook zonder problemen op een pc downloaden via de Microsoft Store. De Word, Excel en PowerPoint apps zijn gratis te gebruiken om bestanden te bekijken. Wie de documenten ook wil bewerken via deze weg, moet een Office 365-abonnement aanschaffen.

De Microsoft-apps zijn niet het enige alternatief. Andere kantoorpakketten zoals Google Docs en LibreOffice ondersteunen ook de mogelijkheid om Office-documenten te bekijken. Dat is geen perfecte oplossing, aangezien er soms problemen met de weergave kunnen opduiken omdat de ondersteuning van het bestandsformaat niet 100 procent is. Wie liever op de viewers vertrouwt, kan de programma’s nog snel downloaden via Microsoft. Wees je dan wel bewust dat Microsoft de veiligheid van de apps niet meer garandeerd.

microsoftoffice 365

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals