Nieuws

Eerste Apple HomePods uitgesteld naar 2018

Net zoals bij de iPhone X haalt Apple weer zijn deadline niet. De eerste exemplaren van de slimme luidspreker komen pas volgend jaar op de markt.

Apple gaat zijn HomePod pas begin volgend jaar leveren, zo liet het weten aan Engadget. Nochtans gaf het Amerikaanse bedrijf aan dat de slimme speaker eind 2017 op de markt zou komen. Waarom de vertraging plaatsvindt is niet duidelijk, maar Apple gaf aan iets meer tijd nodig te hebben voordat de slimme speaker gereed is.

AirPlay 2

Apple-nieuwssite Onemorething heeft een vermoeden waarom we nog even geduld moeten hebben. De slimme luidspreker is immers sterk afhankelijk van AirPlay. Een tweede versie van de technologie zou samen met iOS 11 gelanceerd worden, maar die is helaas nog steeds niet beschikbaar. Mogelijk is dit dus de boosdoener van de vertraging.

[related_article id=”217887″]

Een precieze leverdatum voor de eerste klanten is er nog niet. Normaal gezien zou de speaker dit jaar nog uitkomen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië, maar de HomePod zal niet meer onder de Amerikaanse kerstbomen schitteren. Andere landen zouden het jaar daarop volgen. Mogelijk moeten we dus nog een jaartje wachten vooraleer wij hem in huis kunnen halen. Wel kunnen we volgens Apple op onze beide oren slapen: de speaker komt zeker naar Europa. Volgens iGeneration zouden Franse Apple-medewerkers de HomePod al aan het testen zijn.

Duurder, maar betere sound

Apple introduceerde de speaker tijdens zijn WWDC-ontwikkelaarscongres in juni. De HomePod is Apples eerste speaker sinds de geflopte iPod Hi-Fi in 2007. Je zal ermee muziek kunnen luisteren via Apple Music of spraakcommando’s geven aan Siri. Zijn prijsetiket van 349 euro is pittiger dan zijn concurrenten, maar Apple wil de Amazon Echo en Google Home vooral aftroeven met uitstekende geluidskwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business