Nieuws

Wileyfox lanceert telefoon met Windows 10 Mobile

Het eerste toestel van Wileyfox dat Windows 10 Mobile gebruikt, wordt over twee weken gelanceerd.

Uit het aanbod van de Britse tak van Amazon blijkt dat de Wileyfox Pro al over twee weken beschikbaar is. Wat het toestel, dat hier zo’n 229 euro kost, speciaal maakt, is het feit dat het op Windows 10 Mobile draait. Vorige maand raakte bekend dat Microsoft zich niet langer zal focussen op zijn mobiel besturingssysteem.

De Wileyfox Pro is het eerste toestel van het Britse merk dat gebruik maakt van Windows 10 Mobile. Het toestel bevat een Qualcomm Snapdragon 210, dat een quadcoreprocessor bevat met een kloksnelheid van 1,1 GHz. Verder is de smartphone voorzien van 2 GB RAM en heeft het een 5-inchscherm met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels.

[related_article id=”219306″]

Met deze specificaties kan Wileyfox niet imponeren. Het bedrijf stond vooralsnog bekend om zijn budgetsmartphones met straffe prestaties. De Snapdragon 210 is echter al bijna een jaar oud. Bovendien kan je een hoop toestellen met 3 GB RAM vinden die minder dan 200 euro kosten.

Wat het toestel nog minder interessant maakt, is het feit dat het Windows 10 Mobile gebruikt. Een oud zeer van Windows 10 Mobile is het feit dat er slechts een beperkt aantal apps voor bestaat. De adoptiegraad van het OS is zo laag dat zelfs Microsoft er niet langer in gelooft. Vorige maand liet een Microsoft-medewerker weten dat het maken van nieuwe Windows 10 Mobile-functies niet langer een prioriteit van het bedrijf is. Wel zal het besturingssysteem nog van securityupdates worden voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business