Nieuws

Bitcoinminers verbruiken meer elektriciteit dan merendeel landen

Steeds meer mensen doen aan cryptomining. Hierdoor wordt er per jaar meer elektriciteit verbruikt aan bitcoinmining dan in 159 landen.

 
De waarde van bitcoin blijft maar stijgen en steeds meer mensen hopen een graantje mee te pikken van het succes van de digitale munt. Eén manier om in bitcoins te investeren, is door cryptomunten te minen. Het elektriciteitsverbruik van bitcoinmining is de voorbije maanden zo hard gegroeid dat het hoger ligt dan het elektriciteitsverbruik in 159 landen, zo blijkt uit cijfers van Digiconomist.
 

Landen

Sinds maandag 20 november schat de Digiconomist dat het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bitcoinmining 29,05 TWh bedraagt. Dat komt overeen met 0,13 procent van de energie die wereldwijd wordt gebruikt. 0,13 procent lijkt een klein percentage, maar in vergelijking met afzonderlijke landen is het erg hoog.
 
Zo ligt het elektriciteitsverbruik van bitcoinmining 116,20 procent hoger dan in Ierland. Het verbruik ligt ongeveer gelijk met dat in Marokko (100,17 %) en een beetje lager dan in Denemarken (90,78 %) en Bulgarije (93,71%). Verder komt het verbruik overeen met 35,86 procent van het verbruik in België en 26,90 procent van het verbruik in Nederland.
 
Indien bitcoinminers een land was, zou het op de 61ste plaats staan op het vlak van stroomverbruik. Bovendien stijgt de hoeveelheid mining gestaag. Het verbruik van mining steeg de voorbije maand met maar liefst 29,98 procent. Indien deze trend zich blijft doorzetten zal mining alle elektriciteit van de wereld tegen februari 2020 opgebruiken.
 

Mining

Veel mensen doen aan mining, aangezien je hiermee bitcoins kan verdienen. Je gebruikt de rekenkracht van je computer om nieuwe blokken bitcoins uit te rekenen, waardoor het aantal digitale munten in omloop kan stijgen. Telkens wanneer je 1 MB aan transacties hebt verwerkt, loop je kans om 12,5 bitcoin te verdienen. Hiervoor dien je wel de eerste miner te zijn die een bepaalde hash heeft uitgerekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business