Nieuws

Sonos en Ikea gaan samenwerken

De eerste producten liggen vanaf 2019 in de rekken.

De Zweedse meubelgigant Ikea en audiospecialist Sonos hebben een samenwerking aangekondigd. De twee gaan samen producten voor geluid in huis ontwikkelen “met geweldig design en de perfecte sound”.

“Door onze krachten te bundelen met Sonos willen we onze kennis op het vlak van wooninrichting combineren met Sonos’ expertise op het gebied van geweldige home sound”, zegt Björn Block, Business Leader Home Smart bij Ikea. “We streven ernaar oplossingen te vinden voor het leven thuis door in ons wooninrichtingsaanbod technologie op te nemen die betaalbaar is en makkelijk in gebruik.”

[related_article id=”215933″]

De eerste producten moeten vanaf 2019 in de rekken liggen. Meer details over hoe die er zullen uitzien, worden op dit moment nog niet gelost. Vermoedelijk gaat het om luidsprekers die in meubilair worden ingebouwd, naar analogie met Ikea’s Uppleva-tv, maar dat is op dit moment nog speculatie.

De samenwerking met Sonos maakt deel uit van Ikea’s ambities in smart home-toepassingen. Het begon in 2015 met de introductie van draadloze opladers voor mobiele apparaten, ingebouwd in meubilair. Een jaar later volgde de lancering van slimme verlichting. De verkenning van geluid in huis is de derde stap.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business