Nieuws

Kortrijkse startup werkt aan multifunctionele robotmaaier

Van je gras maaien tot je huis bewaken: de Toadi-robot kan het allemaal.

Een Kortrijkse startup werkt al enige tijd aan een toestel dat de klassieke robotmaaier overstijgt. De robot – Toadi – maait je gras, ruimt speelgoed op en bewaakt je huis. Bovendien is Toadi voorzien van zonnepannelen, waardoor het 18 kilometer ver kan rijden zonder dat je de robot moet opladen.

Bestellen

Toadi is momenteel nog in de ontwikkelingsfase, maar volgens de makers van de robot bevindt deze ontwikkeling zich in het laatste stadium. Je kan de robot daarom nu al reserveren. De lanceringsdatum van Toadi bevindt zich in het tweede kwartaal van volgend jaar. Wie de robot nu al bestelt, moet een voorschot van 90 euro betalen. Toadi kost in totaal 1.800 euro.

3D-scan

De robotmaaier maakt een 3D-scan van je tuin, waarna hij op slimme wijze je gras maait. Komt hij speelgoed of takjes tegen, dan ruimt Toadi de rommel op alvorens hij verder rijdt. Dankzij de 3D-scan moet je geen kabels rond je tuin spannen om van Toadi gebruik te maken. Bovendien deponeert Toadi de gevonden voorwerpen en afval op een plaats die je instelt. Je hoeft hierdoor nooit een reservoir te ledigen.

Verder bewaakt de robot je huis. Toadi weet wie toegang heeft tot het domein en wie niet. De robot bewaakt continu je huis en stuurt een bericht wanneer hij iets verdachts opmerkt. Hoe Toadi je huis juist bewaakt, is niet bekend. De makers van het toestel geven de technische details pas vrij bij de lancering van Toadi.

https://youtu.be/Q81yp-3mDiM

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business