Nieuws

Google-medewerker legt basis voor iOS 11-jailbreak

Een Google-medewerker vond een exploit die je in staat stelt je iPhone met iOS 11 te jailbreaken.

Een jailbreak voor iOS 11 staat op het punt om publiek gemaakt te worden. De basis voor de jailbreak werd gevonden door Ian Beer, een medewerker van Googles Project Zero. Beer vond een exploit die gebruikt kan worden om een iPhone te jailbreaken. De Google-medewerker vond deze exploit als onderdeel van een onderzoek en zal daarom geen volledige jailbreakprocedure vrijgeven. Verschillende specialisten gaan echter momenteel aan de slag met de bevindingen van Beer om een jailbreak van iOS 11 mogelijk te maken.

Beer testte de exploit op een iPhone 6s, iPhone 7 en iPod Touch 6G. Volgens hem is het eenvoudig om ondersteuning voor andere toestellen toe te voegen. We kunnen ons daarom binnenkort eveneens aan jailbreaks voor de iPhone 8 en iPhone X tien verwachten. Bovendien bevestigde Jonathan Levin dat de exploit eveneens werkt voor tvOS 11.x en de Apple TV 4K.

Apple-klanten met de nodige kennis kunnen de exploit van Beer momenteel al gebruiken om hun toestel te jailbreaken. Anderen zullen moeten wachten tot iemand de nodige software uitrolt die het moeilijke werk op zich neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business