Nieuws

Upgrade nog snel gratis naar Windows 10 voor 31 december

Je hebt nog tot het einde van dit jaar om gratis te upgraden naar Windows 10 als je dat nog niet gedaan hebt.

Officieel kon je maar tot 29 juli 2016, een jaar na lancering, gratis upgraden naar Windows 10. Onofficieel kan dat nog altijd via Windows 10 met assistieve technologieën. Ook aan dat achterpoortje komt eind dit jaar evenwel een einde. Wie nog steeds niet heeft geüpdatet, maakt er dus beter snel werk van.

Op zich is er niets mis mee om vast te houden aan Windows 7 of Windows 8, maar weet wel dat het einde van de ondersteuning voor die besturingssystemen met rasse schreden dichterbij komt. Windows 7 wordt nog ondersteund tot 2020, terwijl je op Windows 8.1 nog tot 2023 veilig zit. Voor computers met een nieuwe generatie Intel- of AMD-processor die nog op één van deze verouderde besturingssystemen draaien, worden updates nu al geblokkeerd.

Het is dus geen slecht idee om hoe dan ook de update naar Windows 10 uit te voeren. Bevalt het je niet, dan kan je nog steeds binnen de 30 dagen terugkeren naar Windows 7 of Windows 8.1. Je hebt jouw versie van Windows 10 dan alvast geactiveerd en blijft het recht behouden om op een later moment kostenloos opnieuw te upgraden.

Gratis upgrade naar Windows 10

Om nu nog gebruik te maken van de gratis upgrade naar Windows 10, ga je als volgt te werk:

  • Ga naar deze webpagina van Microsoft en klik op ‘Upgrade now’. Hoewel het aanbod in principe bedoeld is voor gebruikers van assistieve technologieën, wordt dat niet gecontroleerd.
  • Start de Upgrade-assistent die werd gedownload en volg de stappen om je gratis upgrade naar Windows 10 uit te voeren.

Wil je terug naar Windows 7 of Windows 8.1, en is de deadline van 30 dagen verstreken? Zo draai je de Windows 10-installatie ook na 30 dagen nog terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business