Nieuws

Koers van alle grote cryptomunten keldert

Na ongekende pieken in de koers van zowat alle cryptomunten de afgelopen maand nemen alle koersen plots een enorme duik. Van de honderd populairste munten gaan er slechts drie niet in het rood.

 
Om van een spattende bubbel te spreken is het nog te vroeg, maar er is minstens een flinke koerscorrectie aan de gang in cryptoland. De koers van de twintig grootste cryptomunten gaat met ongeveer 15 tot 35 procent achteruit in het afgelopen etmaal. In de top honderd van munten met de grootste marktkapitalisatiewaarde zijn er slechts drie die een waardestijging laten optekenen.
 
[related_article id=”173663″]  
Bitcoin Cash krijgt de zwaarste klappen. Nadat Coinbase de spinoff van Bitcoin eerder deze week aan zijn portfolio toevoegde steeg de waarde van de munt, maar op het moment van dit schrijven is ze opnieuw met bijna 37 procent gezakt. Bitcoin laat een verlies van 21 procent optekenen, Ethereum daalt met meer dan 27 procent. Een beetje nuance is wel op z’n plaats. Ondanks de rode cijfers boeken de grootste munten nog steeds winst in vergelijking met de waarde vorig jaar.
 

Alle grote munten duiken in het rood. (via Coinmarketcap)
 
Een concrete aanleiding lijkt er niet te zijn, maar dat is niet verrassend. De koers van cryptomunten is gebouwd op een hype die vraag en aanbod stuurt. Tijdens een stijging springen impulskopers mee op de cryptokar, en tijdens de daling zijn ze de eerste om in paniek hun munten af te stoten. Dat zorgt vermoedelijk voor een sneeuwbaleffect dat niet beperkt blijft tot één munt, maar alle cryptocurrencies betrokken in de hype treft.
 
[related_article id=”173638″]  
Het ziet er naar uit dat crypto-investeerders niet met een mooi kerstgeschenk naar huis gaan. Kijken we met het nodige voorbehoud naar de koersgrafieken van de belangrijkste cryptomunten, dan zien we enkele historische pieken die steeds gevolgd worden door stevige correcties, waarna een iets duurzamere waardestijging begint. De afgelopen weken bereikten zowat alle munten hun all-time-hoogtepunt. Zelfs naar cryptocurrency normen leek die stijging niet houdbaar. Of en wanneer de koers opnieuw stabiliseert, is onduidelijk. In tegenstelling tot traditionele goederen is er immers geen solide fundering waarop de waarde gebouwd is. 2018 belooft daarom niet minder spannend te worden dan 2017.
 
Zoals steeds benadrukken we graag dat de waarde van cryptotokens losstaat van blockchaintechnologie en haar toepassingen die niets met munten te maken hebben. Zeker op dat vlak verwachten we in 2018 een jaar vol pilootprojecten en innovaties.
 
https://www.smartbiz.be/achtergrond/173615/5-toepassingen-van-blockchain-die-niets-met-bitcoin-te-maken-hebben/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business