Nieuws

Vervangen van iPhone-batterij wordt in 2018 fors goedkoper

Vorige week gaf Apple toe dat het zijn iPhones bewust vertraagde om de batterij van zijn toestellen te sparen. Als doekje voor het bloeden maakt het bedrijf het vervangen van een batterij véél goedkoper.

Wil je de batterij van de iPhone 6 en latere modellen vervangen, moet je daar voortaan minder voor betalen als die buiten de garantie valt. Zo reageert het concern op klachten nadat het bewust toegaf dat oudere iPhones worden vertraagd om hun batterij minder te belasten. Volgens critici wil Apple zo dat je sneller een nieuwer toestel koopt, iets wat de technologiereus met klem ontkent.

Meer dan helft goedkoper

Een jaar lang wordt het fors goedkoper om een nieuwe batterij in je toestel te laten stoppen. In een blogpost verontschuldigt het bedrijf zich voor het voorval. Naar eigen zeggen was het ‘niet de bedoeling’ om de levensduur van de iPhones in te korten. Om het een en ander goed te maken wil het bedrijf de kosten drukken als je nog een nieuwe accu in je iPhone wilt.

Vanaf eind januari tot december 2018 zal je voor het procedé minder betalen. Het gaat concreet om de batterij van de iPhone 6 en latere modellen die niet onder garantie vallen. Om welke prijzen het exact gaat in Europa, is nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten zakt de prijs van 79 tot 29 dollar.

[related_article id=”221756″]

Rechtszaken

Kort nadat Apple toegaf zijn iPhones te vertragen vorige week, had het bedrijf al een eerste rechtszaak in de Verenigde Staten aan zijn been. Ook in Europa regent het klachten. Zo riskeert Apple eveneens in Frankrijk een strafrechtelijke vervolging, zo schrijft Reuters. Die aanklacht komt van een Franse organisatie genaamd Halte a l’Obsolescence Programmée (HOP), wat zich grofweg vertaalt naar Stop Geplande Veroudering. Als Apple die zaak verliest, dan riskeert het bedrijf een boete van maximaal 5 procent van zijn jaarlijkse verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business