Nieuws

Apple vervangt batterij ook goedkoop als die nog in orde is

Wil je de batterij van je iPhone laten vervangen voor een peulenschil, dan ga je best dit jaar nog langs bij een Apple-winkel.

Apple zal ook de batterij van je iPhone (vanaf de zesde generatie) vervangen als blijkt dat die nog in orde is. Dat blijkt uit een interne memo die werknemers van Apple Stores hebben ontvangen, zo schrijft de Franse site iGeneration. De beleidswijzigingen gaan van toepassing nadat Apple in opspraak kwam, omdat het de prestaties van zijn iPhones terugschroefde als de batterij ouder wordt.

Om de batterij van een iPhone te vervangen, moet de klant langsgaan bij een Apple Store. Daar voert Apple eerst een test met de Genius Bar uit om te kijken of de batterij inderdaad slijtage toont. Als blijkt dat die is teruggelopen tot onder de tachtig procent, dan stoppen de medewerkers van een Apple-winkel een nieuwe batterij in zijn chassis.

Operatie ‘schadebeperking’

Nu blijkt dat Apple hoe dan ook de accu vervangt. Dit betekent dat je in 2018 de batterij in je iPhone kan laten vervangen voor 29 dollar, zelfs al verkeert die nog in een goede staat. Vorige week verlaagde Apple immers als tegemoetkoming de kosten om voor een nieuwe batterij te betalen als die buiten de garantie valt. Een jaar lang (van eind januari tot december 2018) kost dit procedé geen 79 dollar, maar 29 dollar. Om welke prijzen het exact gaat in Europa, is nog niet duidelijk.

[related_article id=”221814″]

Kort nadat Apple toegaf zijn iPhones te vertragen vorige week, had het bedrijf al een eerste rechtszaak in de Verenigde Staten aan zijn been. Ook in Europa regent het klachten. Zo riskeert Apple eveneens in Frankrijk een strafrechtelijke vervolging, zo schrijft Reuters. Die aanklacht komt van een Franse organisatie genaamd Halte a l’Obsolescence Programmée (HOP), wat zich grofweg vertaalt naar Stop Geplande Veroudering. Als Apple die zaak verliest, dan riskeert het bedrijf een boete van maximaal 5 procent van zijn jaarlijkse verkopen. Andere smartphonefabrikanten (waaronder Samsung, LG en HTC) reageerden dat zij hun oudere toestellen niet vertragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business