Nieuws

Apple heeft tekort aan vervangbatterijen voor iPhone 6 Plus

De voorraad loopt ten einde, waardoor je pas in maart of april een nieuwe accu krijgt. Ook voor de iPhone 6 en 6s Plus zijn er wachttijden van twee weken.

We schreven vorige week dat je best dit jaar nog langs een Apple-winkel gaat om de batterij van je iPhone te laten vervangen. Dit procedé is in 2018 immers fors goedkoper: een goedmakertje na ‘batterygate’, waarbij het bedrijf toegaf dat oudere iPhones worden vertraagd om hun batterij minder te belasten. Ben je in het bezit van een iPhone 6 Plus, dan kan het echter nog even duren vooraleer hij van nieuwe stroom wordt voorzien. De voorraad vervangbatterijen is immers op, zo beweert MacRumors.

[related_article id=”221875″]

De fabrikant zou dat deze week in een document aan Apple Stores en Apple Authorized Service Providers hebben bekendgemaakt. De voorraad zou pas bijgevuld worden eind maart of zelfs begin april. Ook voor de iPhone 6 en 6S plus zijn er vertragingen. Voor die toestellen kan het ongeveer twee weken duren vooraleer je een nieuwe batterij hebt. Voor de andere iPhones zouden er nog voldoende vervangbatterijen in voorraad zijn.

Batterygate

Apple kwam op het einde van vorig jaar in een slecht daglicht nadat het toegaf dat oudere iPhones worden vertraagd om hun batterij minder te belasten. Een heus bommetje in technologieland. Om de schade te beperken, schroefde Apple de  om de batterij te vervangen terug van 79 naar 29 dollar.

Daarvoor moet de batterij trouwens niet in een slechte staat verkeren. Apple zal de batterij van je iPhone ook vervangen als die nog in orde is. Het enige wat je moet doen is langsgaan bij een Apple Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business