Apple gaf vorige maand toe dat het zijn smartphones vertraagde om hun batterij te sparen. Heb je dat liever niet, dan kan je binnenkort de functie uitzetten.

Advertentie

Binnen een paar maanden voert Apple een software-update door, waarbij gebruikers de optie krijgen om de vertragingsfunctie van hun iPhone uit te schakelen. Dat vertelde CEO Tim Cook in een interview met ABC News. Het concern wil gebruikers die mogelijkheid geven nadat het in opspraak kwam, omdat het de prestaties van zijn iPhones terugschroeft als de batterij ouder wordt.

“We willen aan mensen duidelijk communiceren dat we de prestaties van hun telefoon inperken om hun batterij te sparen”, aldus de topman. “Wie dat liever niet heeft, kan die optie voortaan gewoon uitschakelen.” Wel raadt Cook af om dit te doen. “Ik wil nogmaals onderstrepen dat alles wat we doen, in dienst is van de gebruiker. Wel moesten we hierover transparanter geweest zijn.”

De optie verschijnt eerst in een ontwikkelaarsbèta van de volgende iOS-update. Een maand later komt hij vermoedelijk officieel naar de smartphones. Daarbij zal het ook mogelijk worden om de status van de batterij in iPhones te meten.

[related_article id=”221875″]

Batterygate

Kort nadat Apple toegaf zijn iPhones te vertragen vorige week, had het bedrijf al een eerste rechtszaak in de Verenigde Staten aan zijn been. Ook in Europa regent het klachten. Als goedmakertje kan je dit jaar je batterij laten vervangen in een Apple Store voor amper 29 dollar (in plaats van 79 dollar), zelfs als hij nog in goede staat is.


1 REACTIE

  1. Denk maar niet dat Apple met jullie in zitten, ze willen jullie te vriend houden én liefst nog blijven bedriegen in ruil voor jullie centjes…
    Die goedkope batterij ging er nooit gekomen zijn zonder die batterygate en het uitzetten is een manier om een hoop processen te vermijden.
    Geef de klant toch gewoon controle over zijn toestel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here