WWDC

De slimme luidspreker kreeg toestemming van de Amerikaanse communicatiewaakhond. Mogelijk is dit het startschot voor de verkoop van de HomePod.

Waarschijnlijk zal Apple binnenkort de verkoop starten van zijn slimme speaker, de HomePod. Die heeft immers goedkeuring gekregen van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC, wat nodig is om apparaten met bluetooth en wifi te mogen verkopen in Amerika. Als de HomePod hetzelfde stramien volgt als de iPhone X, dan verschijnt hij volgende maand op de markt, zo schrijft MacRumors.

Vertraging

De iPhone X werd op 4 oktober 2017 goedgekeurd door de FCC en verscheen een maand later in de winkels. Bovendien moest de HomePod al eerder in december gelanceerd zijn. Waarom de speaker met vertraging te kampen heeft is niet helemaal duidelijk, maar Apple gaf aan dat er meer tijd nodig was voordat de HomePod gereed is. Het bedrijf vertelde toen dat hij begin 2018 zou verschijnen.

 

Apple-nieuwssite Onemorething had wel een vermoeden waarom de HomePod zijn deadline niet haalde. De slimme luidspreker is immers sterk afhankelijk van AirPlay. Een tweede versie van de technologie zou samen met iOS 11 gelanceerd worden, maar die is helaas nog steeds niet beschikbaar. Mogelijk is dit dus de boosdoener van de vertraging.

Leverancier Inventec zou al ongeveer een miljoen units verscheept hebben vanuit hun fabriek naar Apple. Als alles goed zit, komt hij binnen een maand op de markt. Hij verschijnt eerst in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer België aan de beurt is, is nog niet bekend.

Siri vs Alexa vs Google Assistant

Apple introduceerde de speaker tijdens zijn WWDC-ontwikkelaarscongres in juni. De slimme speaker heeft een A8-chip aan boord dat automatisch de juiste equalizer instelt en echo’s verwijdert. Het herkent de vorm van de ruimte voor optimale akoestiek en ondersteunt multiroom audio. Je kan er tegen babbelen door vooraf ‘Hey Siri’ te roepen.

De HomePod is Apples eerste speaker sinds de geflopte iPod Hi-Fi in 2007. Zijn prijsetiket van 349 euro is pittiger dan zijn concurrenten, maar Apple wil de Amazon Echo en Google Home vooral aftroeven met uitstekende geluidskwaliteit. Ook Samsung komt binnenkort met een slimme luidspreker op de proppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here