Nieuws

Microsoft brengt desktop-apps Office uit op Microsoft Store

Iedereen met Office 365 kan de desktopversies van Office-apps nu downloaden in de Microsoft Store.

 
De desktopversies van de Office-apps op de Microsoft Store zijn niet langer previews: Microsoft is klaar om de programma’s formeel beschikbaar te stellen aan Office 365-gebruikers via zijn appwinkel. Dat ontdekte website Neowin. Daarmee voltooit het bedrijf een belofte die het vorig jaar had gemaakt.
 

Centennial

 
De Office-apps zijn in de store geïmporteerd met behulp van Centennial Desktop Bridge, een conversietool die Microsoft beschikbaar stelt voor ontwikkelaars. Centennial maakt het mogelijk om Win32-programma’s in de Microsoft Store te plaatsen.
[related_article id=”172279″] De Office-apps waren al in previewversie beschikbaar in de store voor een beperkte groep testers en voor gebruikers van het besturingssysteem Windows 10 S, maar worden nu dus voor iedereen met een Office 365-licentie beschikbaar gesteld. Vanaf vandaag kan je zo Word 2016, Excel 2016, PowerPoint 2016, Access 2016, Outlook 2016 en Publisher 2016 downloaden via de appwinkel. Alleen OneNote zit niet bij in het pakket. Voor dit programma vindt Microsoft de mobiele variant de beste versie. Je krijgt de apps enkel te zien in de store wanneer er op je computer nog geen desktopvariant van Office geïnstalleerd is.
 
Het overzetten van de desktop-apps van Office heeft verschillende redenen. Microsoft wil ondere andere aantonen dat de Centennial Desktop Bridge software krachtig genoeg is om ook complexe apps aan te passen aan de vereisten van de Microsoft Store. Daarnaast signaliseert de lancering ook dat de store in de toekomst waarschijnlijk het enige kanaal wordt waarop gebruikers de Office-software zullen vinden.
 
De mobiele versie van de Office-apps worden niet geschrapt. Microsoft stelt dat het de programma’s wil herpositioneren als de beste oplossing voor smartphones en tablets met een scherm kleiner dan 10 inch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business