Nieuws

Zo zien de Samsung Galaxy S9 en S9+ eruit

Evan Blass strikes again: de notoire lekker toont officiële foto's van de nieuwe vlaggenschepen van Samsung. De toestellen zien er haast identiek uit als hun voorgangers.

Gereputeerd lekker Evan Blass – ook gekend als EvLeaks – heeft op VentureBeat officiële foto’s van de Samsung Galaxy S9 en S9+ geplaatst. De toestellen lijken sterk op hun voorgangers, met schermen die uitgerust zijn met Super Amoled-technologie.

[related_article id=”222460″]

Beide telefoons hebben een haast randloos ontwerp. Voor de eerste keer zullen beide toestellen niet alleen in grootte, maar ook in specificaties verschillen. De S9 krijgt 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB aan opslagruimte, waar de grotere S9+ 6GB RAM krijgt met dubbel zoveel opslagcapaciteit. Kies je dus voortaan voor het kleinere model, dan moet je inleveren. Beide toestellen worden aangestuurd door een Snapdragon 845.

Camera in de kijker

De slogan bij de release van de vlaggenschepen luidt: ‘The Camera. Reimagined.’ Volgens het nieuwe lek zou er onder meer een ‘Super Slowmotion’-functie zijn die aan 480 frames per seconde kan filmen. De S9 krijgt een 12-megapixelcamera, terwijl de Plus-versie een dubbel camerasetje krijgt met tweemaal een 12-megapixelsensor. Beide toestellen krijgen een 8 MP-selfiecamera en stereospeakers.

Verder zou het ontwikkelaarsforum XDA Developers een nieuwe functie ontdekt hebben voor beide toestellen: Intelligent Scan. Dit lijkt een combinatie te zijn tussen de irisscanner en gezichtsherkenningstechnologie waarmee de biometrische authenticatie veiliger moet worden, zelfs bij weinig of heel fel licht. Intelligent Scan werd aangetroffen in de firmware van een béta-update van de Note 8. Daar werd ook een instructiefilmpje gevonden hoe de functie juist werkt. Daarnaast kan je het toestel nog steeds ontgrendelen met de vingerafdrukscanner die deze keer onder de camera is geplaatst (en niet ernaast).

Verder zou het toestel een dual-simoptie krijgen en kan je al de achtergrond downloaden die op de Galaxy S9 verschijnt. Op 25 februari toont Samsung de Galaxy S9 aan de wereld tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De persvoorstelling begint om 18 uur onze tijd. Vanaf 16 maart zouden het toestel in de schappen moeten liggen, aldus Evan Blass.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business