Nieuws

Nokia 3310 komt nu ook in 4G-versie

Krijgt de Nokia 3310 dan toch echte smartphone-allures? Fabrikant HMD Global lanceert een versie die 4G-internet ondersteunt.

De vernieuwde Nokia 3310 die HMD Global vorig jaar op de markt bracht was erg succesvol. De fabrikant ziet duidelijk toekomst in de reeks, en is ondertussen al met een nieuwe variant op de proppen gekomen: een Nokia 3310 met ondersteuning voor 4G. Het model is momenteel enkel in China te verkrijgen.

Alibaba

Aan de buitenkant is de 3310 4G niet te onderscheiden van het oorsponkelijke model dat HMD Global in 2017 lanceerde: een getrouwe kopie van de klassieke 3310 met enkele moderne toetsen. Qua specificaties wijkt het 4G-model niet af van zijn voorganger. Aan de software heeft het bedrijf wel een verandering doorgevoerd: het 4G-model loopt op YunOS, een variant van Android gebouwd door Chinese onlinegigant Alibaba. YunOS komt in de plaats van Nokia Series 30+, het Java-gebaseerde besturingssysteem dat de 3310 van vorig jaar aan boord had.

[related_article id=”217130″]

HMD Global’s originele 3310 lijkt niet alleen erg op de oude GSM, je kan er ook niet veel meer mee doen dan bellen en sms’en, zo stelde ook onze collega vast na twee weken met de telefoon te hebben rondgelopen. Verwacht niet dat de aanwezigheid van 4G van de 3310 een echte smartphone zal maken. Je zal inderdaad van sneller internet kunnen genieten, maar de voorziene opslagruimte blijft tot nader orde 512 MB bedragen. Dat geeft niet veel ruimte om apps te installeren. Wel zal je de telefoon efficiënt kunnen gebruiken als hotspot, een nieuwe functie. De toevoeging van 4G heeft als gevolg dat de autonomie van het toestel achteruit gaat.

Het is niet geweten of het 4G-model ook buiten China te vinden zal zijn. HMD Global zou op het nakende Mobile World Congress eind februari meer informatie verschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business