Nieuws

Android-malware minet cryptomunten op jouw telefoon

Malware laat Android-toestellen cryptocurrencies minen voor cybercriminelen.

Na de plugins die websitebezoekers cryptocurrencies laten minen op hun computers, wordt nu een nieuwe vorm van malware verspreid die Android-toestellen cryptomunten laat minen.

De malware staat bekend als ADB.Miner en werd ontdekt door het Chinese securitybedrijf Qihoo 360 Netlab. Het zou gaan over een worm, een vorm van malware die zichzelf verder kan verspreiden naar andere Android-toestellen over wifi-netwerken. De malware treft enkel Android-gebruikers.

Android-toestellen die besmet zijn met deze malware, minen met hun telefoon cryptomunten voor cybercriminelen. Ondanks dat de prijs van cryptocurrencies de laatste tijd sterk is gedaald, blijft het minen van deze cryptomunten op jouw telefoon voor hen nog steeds interessant.

Kwetsbare Android developer tool

ADB in de naam staat voor Android Debug Bridge. Dat is een developer tool die standaard in Android-toestellen beschikbaar is. Deze tool maakt het mogelijk om telefoons met elkaar te laten communiceren over een command line interface.

Android-toestellen die besmet zijn met de ADB.Miner, scannen wifi-netwerken in hun zoektoch naar kwetsbare toestellen om te besmetten.

Op Android-toestellen is ADB standaard uitgeschakeld. Toch is het mogelijk dat actieve developers het slachtoffer worden van deze malware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business