De iPhone 7 Plus of Samsung Galaxy S8?

Samsung en iPhone zijn verreweg de meest populaire smartphonemerken van dit moment. Het is daarom ook niet zo gek dat de twee regelmatig met elkaar vergeleken worden.

Nog niet zo lang geleden is de Samsung Galaxy S8 op de markt gekomen. Wat valt er van deze smartphone te zeggen? En wat als we de smartphone vergelijken met het meest recente vlaggenschip van Apple, de iPhone 7 Plus? Hieronder worden beide telefoons met elkaar vergeleken.

Besturingssysteem

Beide smartphones hebben een verschillend besturingssysteem. Over het algemeen staat iOS van Apple beter bekend dan Android op vlak van veiligheid. Daar staat weer tegenover dat het besturingssysteem van de Samsung Galaxy S8 weer over meer en uitgebreidere applicaties beschikt.

Beeldscherm

Qua display is er een duidelijke winnaar. De S8 beschikt met een scherm van 6,2 inch over een groter formaat dan het scherm van 5,5 inch waar de iPhone 7 Plus over beschikt. Ook heeft het vlaggenschip van Samsung met 1440 x 2960 pixels een veel betere resolutie. De 7 Plus komt namelijk niet verder dan 1080 x 1920 pixels.

Camera

De camera is steeds belangrijker geworden bij smartphones. Beide telefoons beschikken over een camera van 12 megapixels. De specificaties van de iPhone 7 Plus zijn net iets beter dan die van het vlaggenschip van Samsung. Zo is zoomen eenvoudiger en heeft de camera van de iPhone meer functies. Al moet wel gezegd worden dat de selfiecamera van de S8 met 8 megapixels net iets beter is dan die van de 7 Plus met 7 megapixels.

Hardware en batterij

Hoewel de inhoud van beide smartphones erg verschillend is, zijn ze toch aan elkaar gewaagd. Beide processors leveren uitstekende prestaties al heeft de Samsung Galaxy S8 een iets beter RAM-geheugen van 4 GB tegenover het 3 GB RAM-geheugen van de nieuwe iPhone. Ook als het om de batterij gaat, komt de S8 het beste uit de test. De batterij is sterker dan die van de 7 Plus en heeft ook meer capaciteit. Daardoor gaat de batterij uiteraard ook langer mee.

iphone 7 plussamsung galaxy s8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen