Nieuws

Nokia-verkoop steekt HTC, Sony en OnePlus voorbij

Het Nokia-merk heeft goede feestdagen achter de rug. Volgens een recent rapport laat HMD Global heel wat bekende concurrenten achter zich.

Volgens de laatste cijfers gingen Nokia-telefoons vlot over de toonbank tijdens de feestdagen. Volgens een rapport van analysebureau Counterpoint verkocht HMD Global (dat de rechten op het Nokia-merk bezit) 4,4 miljoen smartphones tijdens het laatste kwartaal van 2017.

Neil Shah, onderzoeker bij Counterpoint, liet op Twitter weten dat Nokia daarmee verschillende grote namen voorbijsteekt, waaronder HTC, Sony, Google, Alcatel en OnePlus.

Niet slecht voor een merk dat een jaar geleden een comeback maakte. Nokia heeft daarbij het voordeel dat het kan bogen op een gekende naam en goede reputatie uit het GSM-decennium. Het is wereldwijd ook nog altijd het best verkopende feature phone-merk. HMD Global heeft daarbij ook slim ingespeeld op nostalgie met zijn herlancering van de 3310. Zijn eerste budgetvriendelijke smartphones werden goed onthaald, net als premiumtelefoon Nokia 8.

Momenteel zou HMD Global zo’n 1 procent van het wereldwijde marktaandeel in smartphones naar zich toetrekken. Daarmee valt het juist buiten de top 10 van best verkopende smartphone-fabrikanten. HMD Global geeft een persconferentie tijdens MWC, maar het is niet geweten wat de fabrikant uit zijn hoed zal toveren. Eind 2017 doken er geruchten op over een Nokia 9, maar bevestiging daarvan zullen we pas eind februair krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business