Nieuws

Huawei kondigt P20-vlaggenschip aan

Tijdens de persconferentie van Huawei gisterenavond kwamen niet alleen de nieuwe tablets ter sprake. ook Huawei's nieuwe vlaggenschip werd genoemd, al bijven de Chinezen karig met details.

Op de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona kondigt Huawei zijn nieuwste vlaggenschiptelefoon aan: de P20. Veel wil Huawei nog niet kwijt over de P20. De officiële lancering van het toestel staat gepland voor 27 maart op een speciaal event in Parijs. De focus voor  het event in Barcelona ligt deze keer op een nieuwe tablet: de MediaPad M5.

Dankzij enkele lekken kunnen we al wel met het nodige vertrouwen verschillende assumpties maken over de P20. Het toestel bouwt in ieder geval voort op de fundering die de Chinese fabrikant legde met de uitstekende P10. De dubbele camera keert vermoedelijk terug, net als de focus op kunstmatige intelligentie en machine learning. Huawei stopt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een toegewijde AI-chip in zijn smartphone zodat het toestel effectiever om kan met taken als beeldherkenning.

Naast een gewone P20 is er ook een P20 Plus in de maak. Die zou volgens geruchten in de wandelgangen geen twee maar drie hoofdcamera’s hebben. Om welke configuratie het zal gaan, weten we nog niet. Huawei lijkt in ieder geval voor een aanpak met statische lenzen te gaan, in contrast met het dynamische diafragme dat we in de camera van Samsungs nieuwe Galaxy S9 zien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business