Nieuws

Jolla brengt Sailfish OS naar meer apparaten met Sailfish 3

Jolla heeft Sailfish 3 aangekondigd tijdens het MWC. Onder andere meer ondersteunde apparaten en een hint naar de nieuwe versie van Sailfish OS.

Als ik terugdenk aan het bedrijf Jolla en het besturingssysteem Sailfish OS dan gaan mijn gedachten direct teug naar de Jolla tablet met Sailfish OS geïnstalleerd. De tablet was in 2015 aangekondigd, maar helaas is de tablet door financiële problemen van het bedrijf nooit in de verkoop gegaan. Daaropvolgend heeft Jolla aangegeven wel door te gaan met het ontwikkelen van Sailfish OS met een klein deel van het team.

Nieuwe apparaten

Jolla heeft nu het resultaat van deze doorgaande ontwikkelingen aangekondigd tijdens het MWC in Barcelona, genaamd Sailfish 3. Sailfish 3 staat allereest voor een uitbreiding van de apparaten waarop Sailfish OS kan draaien, waaronder de Sony Xperia XA2. Verder heeft Jolla bekend gemaakt dat Planet Computers een crowdfunded Gemini PDA met Sailfish OS op de markt brengt. INOI is de hekkensluiter, het Russische bedrijf zal een 8- en 10-inch tablet op de markt brengen met Sailfish OS.

De categorie waar Jolla zich momenteel het meeste op focust, zijn de feature phones. Het wil er in Nederland of België wel eens op lijken alsof ze dood zijn, maar dat is zeker niet zo. Sterker nog, ze worden steeds krachtiger en kunnen daardoor beter meedraaien in de hedendaagse wereld. Jolla heeft vandaag dan ook bekend gemaakt dat juist voor die steeds krachtiger wordende telefoons het besturingssysteem beschikbaar zal komen. Een andere reden waarom Jolla zich nu ook op feature phones richt is de enorme markt van opkomende landen die ze kunnen aanspreken, waaronder India.

Nieuwe versie Sailfish OS

Dat Jolla deze aankondigingen heeft gedaan is een voorloper op wat ze aan het bereiden zijn, namelijk een nieuwe versie van Sailfish OS. De nieuwe versie van Sailfish OS moet 30% sneller zijn, en kan overweg met een kleine selectie van Android-apps. Deze keer zal ook een synchronisatiefunctionaliteit met de cloud beschikbaar zijn voor onder andere je bookmarks, notities en foto’s. Als kers op de taart zal er een licht thema beschikbaar zijn voor verschillende delen van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business